Dacia deschide comenzile pentru Jogger Hybrid la începutul lunii ianuarie

La începutul lunii ianuarie 2023, Dacia va deschide comenzile pentru versiunea cu motorizare hibridă a modelului de familie Jogger, anunţă compania.

2331 afișări
Imaginea articolului Dacia deschide comenzile pentru Jogger Hybrid la începutul lunii ianuarie

Dacia deschide la comenzile pentru Jogger Hybrid la începutul lunii ianuarie

La mai puţin de un an de la lansarea sa comercială, în martie 2022, Dacia Jogger înregistrează deja 83.000 de comenzi şi peste 51.000 de înmatriculări în întreaga lume. Maşina se află pe poziţia a doua în clasamentul celor mai vândute vehicule de segment C (exceptând clasa SUV) către clienţii persoane fizice din Europa.

Din totalul vânzărilor, două treimi sunt reprezentate de motorizarea mixtă benzină-GPL (ECO-G 100) şi tot două treimi din vânzări sunt reprezentate de versiunea cea mai echipată a gamei. Totodată, 55% din clienţii Jogger au ales versiunea cu 7 locuri.

Deschiderea comenzilor pentru versiunea Jogger Hybrid 140 va avea loc în ianuarie 2023, primele livrări fiind prevăzute în luna martie a anului viitor.

Beneficiind de expertiza Renault Group şi fabricat în România, la uzina de la Mioveni, Jogger este primul model Dacia echipat cu tehnologie hibridă, contribuind astfel la electrificarea gamei.

Noua versiune hibridă reia toate atuurile modelului de bază: atât spaţiul disponibil pentru ocupaţi cât şi volumul de încărcare rămân neschimbate. Acest lucru se datorează faptului că încă din faza de proiectare arhitectura vehiculului a fost gândită pentru a integra bateria de tracţiune specifică motorizării hibride. Bateria este instalată sub planşeu, în locul roţii de rezervă, la fel ca rezervorul GPL în cazul motorizării ECO-G 100.

În modul de funcţionare „B" („Brake"), cutia de viteze automată cu care este echipat Jogger Hybrid 140 permite amplificarea frânării regenerative şi creşterea eficienţei frânei de motor. Acest mod asigură un nivel mai ridicat al recuperării de energie şi un plus de confort la volan în traficul urban.

Afişajul de bord specific al versiunii Hybrid 140 integrează o serie de informaţii esenţiale precum nivelul de încărcare al bateriei de tracţiune, autonomia rămasă sau transferul de energie. Pentru un plus de confort, Jogger Hybrid 140 dispune, în echiparea de serie, de frână de parcare electrică şi de o consolă centrală înaltă cu spaţiu de depozitare închis şi cotieră.

Motorizarea hibridă oferă o putere combinată de 140 CP şi un nivel redus al consumului şi al emisiilor de CO2. Ansamblul de propulsie este alcătuit dintr-un motor pe benzină cu 4 cilindri de 1,6l şi 90 CP, din două motoare electrice (un motor de 50 CP şi un demaror/generator de înaltă tensiune) şi dintr-o cutie de viteze automată electrificată, cu 4 trepte dedicate blocului termic şi alte două, celui electric. Această tehnologie combinată este posibilă datorită absenţei ambreiajului.

Frânarea regenerativă, capacitatea înaltă de recuperare a energiei, caracteristică bateriilor de 1,2 kWh (230V), la care se adaugă randamentul cutiei automate, oferă posibilitatea de a rula în oraş în mod 100% electric până la 80% din timp, precum şi reducerea consumului cu până la 40% (faţă de un motor termic echivalent în ciclu urban, fără schimbarea stilului de şofat).

Tracţiunea 100% electrică în momentul demarajului şi transmisia automată oferă modelului Jogger un confort ridicat în utilizare.

Bateria se încarcă în mers în etapele de frânare şi de decelerare. Autonomia versiunii Jogger Hybrid 140 este de peste 900 km (în ciclu mixt omologat WLTP). Bateria de tracţiune dispune de o garanţie de 8 ani sau 160.000 km.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dacia,
model hibrid,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici