Daniel Zamfir: Lupta anticorupţie nu stă într-o persoană

Daniel Zamfir, proaspăt membru ALDE, după demisia din PNL, a declarat luni, pentru RFI, că lupta anticorupţie nu stă într-o singură persoană, făcând referire la articol din New York Times, potrivit căruia lupta anticorupţie din România este în pericol.

915 afișări
Imaginea articolului Daniel Zamfir: Lupta anticorupţie nu stă într-o persoană

Daniel Zamfir: Lupta anticorupţie nu stă într-o persoană

Daniel Zamfir se întreabă dacă „se discută cumva şi despre ultimele achitări? Ştie New York Times, de exemplu, că vreo 540 de dosare, dacă nu mă înşel, au fost rămase acolo nelucrate? Cred că informaţiile care au ajuns la jurnaliştii de acolo sunt mult prea puţine ca să pot trage o asemenea concluzie”.

El comentează un articol din New York Times, potrivit căruia lupta anticorupţie din România este în pericol, după ordinul de demitere a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Senatorul spune că „lupta anticorupţie nu stă într-o persoană. Lupta anticorupţie stă într-o instituţie. Instituţiile pot fi conduse de persoane care pot face greşeli, mai mari, mai mici, greşeli care îi pot costa. Ca atare, lupta anticorupţie trebuie să continue în România ca o luptă anticorupţie dreaptă”.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a avut o primă reacţie, pentru cotidianul The New York Times, după decizia CCR, care a stabilit că preşedintele trebuie să emită decret de revocare a sa din funcţie, spunând că presiunile asupra instituţiei pe care o conduce s-au amplificat din cauza condamnărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici