Decanul Baroului Braşov: Fiii avocaţilor ar trebui acceptaţi în avocatură întrucât provin din familie

Decanul Baroului Braşov, Aurel Moldovan, a propus, sâmbătă, în cadrul Consiliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), ca fiii avocaţilor să fie acceptaţi în avocatură întrucât provin din familie, precizând că ei "pot deveni buni avocaţi sub îndrumarea propriei familii".

290 afişări
Imaginea articolului Decanul Baroului Braşov: Fiii avocaţilor ar trebui acceptaţi în avocatură întrucât provin din familie

Decanul Baroului Braşov: Fiii avocaţilor ar trebui acceptaţi în avocatură întrucât provin din familie (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"În calitate de decan, consider că aşa cum există o protecţiesubiectivă a altor bresle de liber profesionişti, cum ar filichidatori, executori, medici, evaluatori, fără a uita şi întreagapaletă a notarilor şi magistraţilor, consider că şi avocaţiitrebuie să fie protejaţi în accesul în avocatură a copiilor deavocaţi", a consemnat Aurel Moldovan într-un punct de vedereexprimat sâmbătă, la întrunirea Consiliului UNBR din Bucureşti.

Decanul braşovean a arătat că, avându-se în vedere "multitudineade nemulţumiri cu privire la examenul de admitere, exclusiv caavocat stagiar, cât şi ecourile aceluiaşi examen şi contestaţiilefăcute, s-a hotărât să se organizeze o nouă stagiune de examen deadmitere în avocatură".

Deşi invocă criteriile de integritate în organizareaexamenului grilă, decanul arată că "mulţi copii ai avocaţilor, careau zeci de ani o legătură profesională şi de suflet, pot firespinşi în primul rând din cauza modului de organizare aexamenului".

"Văzând şi faptul că tocmai în această «stricteţe» se pot comiteerori sau lipsuri din diferite cauze, vă aduc în atenţie aceastăproblemă. Altfel spus, în calitate de decan, consider că aşa cumexistă o protecţie subiectivă a altor bresle de liber profesionişticum ar fi lichidatori, executori, medici, evaluatori, fără a uitaşi întreaga paletă a notarilor şi magistraţilor, consider că şiavocaţii trebuie să fie protejaţi în accesul în avocatură acopiilor de avocaţi", a subliniat sursa citată.

Astfel, avocatul Moldovan a rugat să fi supus atenţiei "acestpunct de vedere, întrucât chiar şi avocaţii care la o apreciereextremă pot deveni buni avocaţi sub îndrumarea propriei familiiprofesionale a părinţilor".

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici