Video DECLARAŢIA ZILEI Lider ALDE: Jandarmeria a acţionat corect la protestul de la Bucureşti, merită felicitări

Secretarul general al ALDE Alba, Ion Marincaş, a declarat, luni, că jandarmii au acţionat corect la protestul de la Bucureşti şi îi felicită pentru acest lucru. El a precizat că aceasta este opinia sa şi a partidului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

978 afișări

Ion Marincaş consideră că protestul de sâmbătă, organizat la Bucureşti, împotriva modificărilor legilor Justiţiei, nu a fost unul paşnic.

”Am văzut pe mai multe posturi de televiziune şi în presa locală că Jandarmeria ar fi acţionat oarecum incorect faţă de unii manifestanţi, care eu zic că şi-au depăşit calitatea de manifestanţi. Şi aici vreau să vă punctez următorul aspect, este Legea 60/21 care menţionează clar ce înseamnă adunările publice şi spune exact şi obligaţii, şi datorii pe care le au cetăţenii sau cei care organizează manifestări. Dau citire unui articol important <Libertatea cetăţenilor de a-şi exprima opiniile politice, sociale sau de altă natură, de a organiza mitinguri, demonstraţii manifestaţii, procesiuni şi orice alte întruniri şi de a participa la acestea, este garantată prin lege>. Asemenea activităţi se pot realiza paşnic şi fără niciun fel de arme. După cum aţi văzut, numai paşnic nu a fost organizată manifestarea. Cei care au participat la mitinguri au avut asupra lor obiecte contondente, şurubelniţe, dar şi alte obiecte. Ei au garantat dreptul, dar oricărui cetăţean din Bucureşti îi este garantat dreptul de a circula pe acele artere şi nu trebuiau blocate de către manifestanţi”, a spus Ion Marincaş, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, potrivit liderului ALDE, ”nu se poate să punem în seama forţelor de ordine deranjul care s-a făcut acolo”.

Ion Marincaş a spus că asupra jandarmilor s-a pus ”presiune” când manifestanţii au ”invadat arterele rutiere”.

”Mulţi spun că acel jandarm nu a procedat corect. Eu nu vreau să comentez lucrul acesta, oricum va fi o anchetă internă, dar vă daţi seama ce presiune s-a pus acolo asupra forţelor de ordine când mai mulţi manifestanţi au încercat să rupă gardul jandarmilor si să invadeze arterele rutiere, lucru ce s-a şi întâmplat”, a afirmat secretarul general al ALDE Alba.

Întrebat cum consideră intervenţia Jandarmeriei, Ion Marincaş a răspuns: ”Oarecum legală şi legitimă. Va fi o anchetă internă şi vor stabili dacă au procedat legal şi în consecinţă şi măsurile care se impun”.

Totodată, întrebat dacă aceasta este opinia ALDE, el a răspuns: ”Este opinia ALDE Alba şi a mea personală că Jandarmeria a acţionat corect şi chiar îi felicit pe această cale”.

La aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele ALDE Alba Iulia, Marius Popescu, a spus că cineva trebuia să-şi ”asume manifestarea”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici