Video DECLARAŢIA ZILEI: Teodorovici: Politica faţă de asistaţii social se va schimba „chiar dacă va părea, poate, mai dură”

„România trebuie să înceteze încurajarea nemuncii”, iar politica faţă de asistaţii social „va fi schimbată, chiar dacă va părea, poate, mai dură”, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

380 afișări

„Politica va fi schimbată, România trebuie să înceteze cu încurajarea nemuncii. Va fi schimbată chiar dacă va părea, poate, mai dură. Acesta este şi apanajul unui partid de stânga, pentru că oamenii vor fi foarte mulţumiţi - că sunt de stânga sau că sunt de dreapta - să vadă că Guvernul va încuraja munca, nu nemunca”, a spus Eugen Teodorovici.

„Nu e corect faţă de cei care lucrează şi îşi ţin familiile cu un efort substanţial... Deci o schimbare trebuie să fie, obligatoriu. Vor fi schimbări şi în zona de şomaj, şi în zona de asistaţi social, şi nu numai acolo”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Un raport (asupra inflaţiei) prezentat în noiembrie 2017 de Banca Naţională arată că aproximativ 4 milioane persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani nu au, nu caută un loc de muncă şi nici nu desfăşoară o activitate pe cont propriu.nAcelaşi document indică faptul că doar 10% din populaţia inactivă ar fi disponibilă să muncească, dar nu caută o slujbă.

Dintre cei care nu lucrează, 46% au doar studii gimnaziale şi 50% au studii liceale şi postliceale sau o şcoală profesională, pe ambele categorii oferta fiind deja excedentară, mai arată raportul BNR. De asemenea, o treime din populaţia inactivă este reprezentată de persoane în vârstă, mai dificil de (re)integrat, iar dintre tineri numai 80% sunt la şcoală, ceilalţi nefiind implicaţi în nicio activitate şcolară sau lucrativă.

Din rândul celor inactivi fluxul celor care intră sau care reintră în activitate este aproape nul în ultimii şase ani, mai indică raportul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici