Deputat PNL, despre scoaterea AUR în afara legii: Sunt acţiuni ce converg spre această direcţie

Democraţia românească a făcut paşi înapoi, odată cu accederea în Parlament a partidului AUR, formaţiune de factură neofascistă, declară deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei şi Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei.

2031 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL, despre scoaterea AUR în afara legii: Sunt acţiuni ce converg spre această direcţie

Deputat PNL, despre scoaterea AUR în afara legii: Sunt acţiuni ce converg spre această direcţie

Alexandru Muraru cere autorităţilor judiciare să ia măsuri împotriva unui reprezentant al partidului AUR, care a publicat pe Facebook o listă cu ceea ce el numeşte „trădători de patrie, care ar trebui executaţi”, dacă ar fi reintrodusă pedeapsa cu moartea.

„Eu cred că asistăm la un fenomen foarte periculos. Odată cu accederea în Parlament a unui partid de factură neofascistă, eu cred că democraţia românească a făcut din păcate paşi înapoi, ne-am întors în timp”, spune la RFI Muraru.

Întrebat dacă AUR, partid ales democratic în Parlament, poate fi scos în afara legii, Reprezentantul Special al Guvernului a răspuns: „Din punctul meu de vedere, s-au adunat numeroase elemente care merg spre această direcţie, pentru că sigur, legea este foarte clară, există anumite condiţii în care un partid poate fi scos în afara legii, dar acum noi ne aflăm în faţa unui cumul de factori şi de acţiuni care converg spre această direcţie, la mai puţin de şase luni de la accederea acestui partid politic în Parlament (...), ceea ce înseamnă că există circumstanţe atenuante ca acest partid să fie supus nu doar unei monitorizări, dar unei asemenea acţiuni de scoatere în afara legii”.

Alexandru Muraru apreciază că ”există această tendinţă a exemplului de a reproduce ceea ce fac aceşti politicieni, simpatizanţi ai acestui partid, membri ai acestui partid, în toate palierele societăţii, în stradă, în mediul online, în Parlamentul României, în mass-media. Deci ei sunt prezenţi peste tot şi impregnează în spaţiul public această atmosferă de instigare la ură permanentă”.​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
muraru,
pnl,
aur

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici