Deputaţii din Buget - Finanţe au aprobat majorarea deductibilităţii pentru asigurările de sănătate

Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor a aprobat, în Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală, majorarea deductibilităţii pentru asigurările de sănătate de la 250 euro pe an aplicată la angajator pentru o persoană la 400 de euro pe an, adăugându-se aceeaşi sumă şi pentru angajat.

1157 afișări
Imaginea articolului Deputaţii din Buget - Finanţe au aprobat majorarea deductibilităţii pentru asigurările de sănătate

Deputaţii din Buget - Finanţe au aprobat majorarea deductibilităţii pentru asigurările de sănătate (Imagine: Croitoru Maran/Mediafax Foto)

"De cel puţin trei săptămâni discutăm în comisie Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală. Am finalizat marţi aproape toate amendamentele şi am crescut suma de la cei 1.300 de euro care era deductibili pentru asigurări de sănătate şi pensii facultative şi am aprobat 1.600 de euro. Astfel, vor fi deductibili 400 de euro pe an pentru asigurările de sănătate atât pentru angajator, cât şi pentru angajat şi 400 de euro pentru pensiile private, la fel pentru angajat şi angajator", a declarat vineri Aurelia Cristea, deputat membru al Comisiei de Buget-Finanţe la Conferinţa Asigurătorilor din România UNSAR.

Ea a precizat că în această etapă nu au fost incluse încă asigurările de viaţă, întrucât nu sunt bine definite categoriile care pot intra sub incidenţa deductibilităţii.

Astfel, deductibilitatea pentru pensiile private nu a fost modificată, singura schimbare fiind pe segmentul asigurărilor private de sănătate.

În prezent, acestea sunt deductibile în limita a 250 de euro pe an pentru fiecare angajator care oferă salariaţilor un pachet de asigurare de sănătate. Dacă la asigurarea privată de sănătate participă şi angajatul cu o contribuţie, facilitatea fiscală va fi aplicată şi acestuia, în cuantumul a 400 de euro pe an.

Propunerea urmează să fie supusă dezbaterilor şi aprobării în plenul Camerei Deputaţilor.

Asigurările de sănătate au consemnat în primul trimestru prime brute subscrise de 22,08 milioane lei, în creştere cu 24,39% faţă de primul trimestru din 2004 şi cu 45,51% comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut. Totodată, indemnizaţiile brute plătite în primul trimestru au fost de 12,4 milioane lei, în creştere cu 52,71%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici