Deputatul Mircovici, condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat soţia

Deputatul Niculae Mircovici a fost găsit vinovat de conflict de interese pentru că şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar, fiind condamnat de instanţa supremă la şase luni de închisoare cu suspendare.

224 afișări
Imaginea articolului Deputatul Mircovici, condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat soţia

Niculae Mircovici (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Prin decizia de luni a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care este definitivă, s-a menţinut hotărârea luată în cazul lui Mircovici în primă instanţă.

Deputatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, în martie 2014. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Niculae Mircovici a propus angajarea soţiei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă al acesteia, pe o perioadă determinată, respectiv din ianuarie 2009 până la sfârşitul mandatului 2008 - 2012. În baza acestui contract, soţia lui Mircovici a obţinut venituri de 20.387 de lei.

În noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Parchetului instanţei supreme să îl cerceteze pe Niculae Mircovici pentru conflict de interese, pentru angajarea soţiei sale.

Deputatul Nicolae Mircovici declara atunci, pentru MEDIAFAX, că soţia sa a lucrat în 2009, timp de un an, la biroul său parlamentar, pentru că era în şomaj şi mai avea un an până la pensionare anticipată.

"Soţia mea a lucrat în armată şi, în urma restructurărilor din 2009, postul respectiv la financiar a fost desfiinţat şi ea a intrat în şomaj. Mai avea un an de zile până la pensie şi a fost angajată la cabinetul meu parlamentar de către Camera Deputaţilor, după ce am înţeles că nu exista niciun impediment la această problemă", spunea Mircovici.

Niculae Mircovici este deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat - România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici