Descoperirea care a blocat lucrările la metroul din Drumul Taberei - VIDEO

Autorităţile au început să cerceteze zona de la Răzoare, unde a fost descoperită, în timpul săpăturilor de la magistrala 5 de metrou, o cramă veche de peste o sută de ani.

3479 afișări
Imaginea articolului Descoperirea care a blocat lucrările la metroul din Drumul Taberei - VIDEO

Descoperirea care a blocat lucrările la metroul din Drumul Taberei (Imagine: Arhiva Mediafax foto)

Lucrările la metroul din Drumul Taberei s-au blocat într-o cramă domnească. Muncitorii au descoperit, chiar pe locul viitoarei staţii "Academia Militara", o pivniţă, construită în urmă cu o sută de ani.

Acum, autorităţile cercetează zona, pentru a vedea dacă mai sunt şi alte vestigii, care ar putea avea valoare istorică. Mai ales că în zona Universităţii, Metrorex tocmai a modificat proiectul liniei, după descoperiri arheologice.

Constructorii şi-au dat seama că sapă în gol. Primele investigaţii arheologice, făcute cu ajutorul unei camere de filmat de mici dimensiuni, arată că este vorba de o pivniţă pentru depozitarea vinului, din perioada lui Tudor Vladimirescu.

Crama se află chiar pe locul unde ar trebui construită staţia de metrou "Academia Militară", prima de la Eroilor către Drumul Taberei.

Citeşte mai multe despre descoperirea care blocat lucrările la metroul din Drumul Taberei pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici