Dezbaterea CCR pe Codul Penal, amânată pentru 16 octombrie

Curtea Constituţională a decis luni să amâne, pentru luna viitoare, dezbaterile pe marginea sesizării privind modificările la Codul Penal, acestea urmând să aibă loc pe 16 octombrie.

542 afișări
Imaginea articolului Dezbaterea CCR pe Codul Penal, amânată pentru 16 octombrie

Dezbaterea CCR pe Codul Penal, amânată pentru 16 octombrie

Curtea Constituţională a României avea luni, pe ordinea de zi, sesizările de neconstituţionalitate a legii de modificare a Codului Penal şi a Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, solicitări formulate de deputaţi PNL - USR - PMP, ÎCCJ şi Preşedintele României.

Judecătorii CCR ar fi trebuit să dezbată luni, în plen, trei obiecţii de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Obiecţiile au fost formulate de un număr de 110 deputaţi PNL, PMP, USR şi neafiliaţi, precum şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi Preşedintele României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici