Dîncu: Funcţionarii publici au o structură aberantă, 5% debutanţi, 62% funcţionari superiori

Structura funcţionarilor publici este aberantă, consideră vicepremierul Vasile Dîncu, explicând că în momentul de faţă 5% dintre aceştia sunt debutanţi, iar 62% sunt funcţionari superiori.

859 afișări
Imaginea articolului Dîncu: Funcţionarii publici au o structură aberantă, 5% debutanţi, 62% funcţionari superiori

Dîncu: Funcţionarii publici au o structură aberantă, 5% debutanţi, 62% funcţionari superiori (Imagine: Luiza Puiu/ Arhiva Mediafax Foto)

''În acest moment, funcţionarii publici au o structură aberantă. Avem funcţionari pe 3 grade. 5% din funcţionarii publici sunt debutanţi şi 62% sunt funcţionari superiori. Arată un dezechilibru major. Vom schimba şi modul de intrare în administraţia publică. Va fi un concurs naţional, de genul concursurilor pentru funcţionarii europeni, în care oamenii se înscriu şi intră pe o listă lungă pentru evaluarea abilităţilor specifice, dau după aceea un concurs, după ce s-au calificat de exemplu pe o listă'', a spus vicepremierul la emisiunea "În faţa ta" pe Digi24.

''Vom înfiinţa un Institut Naţional de Administraţie care va avea câteva caracteristici. Va pregăti inclusiv primarii, pentru că nu poţi să-l obligi ca atunci când candidează să aibă studii, dar poţi să-l obligi ca după ce a intrat în sistem să facă nişte stagii de formare'', a adăugat Vasile Dîncu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici