Directorul Editurii Didactice şi Pedagogice, acuzat că scuipă angajaţii şi împarte sarcini care presupun multe ore peste program

Mai mulţi angajaţi ai Editurii Didactice şi Pedagogice îi cer ministrului Educaţiei Naţionale un control la instituţie pentru a verifica activitatea directorului general, acuzat că agresează subalternii şi foloseşte un limbaj inadecvat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1946 afișări
Imaginea articolului Directorul Editurii Didactice şi Pedagogice, acuzat că scuipă angajaţii şi împarte sarcini care presupun multe ore peste program

Directorul Editurii Didactice şi Pedagogice, acuzat că scuipă angajaţii şi împarte sarcini care presupun multe ore peste program

Contactată de MEDIAFAX, Maria Mihaela Nistor a declarat că nu gestionează singură Societatea Editura Didactică şi Pedagogică, în stilul descris a fi unul mai degrabă totalitar, ci, conform Actului Constitutiv, în subordinea unei Adunări Generale a Acţionarilor (numită prin ordin al Ministrului Educaţiei Naţionale) şi a unui Consiliu de Administraţie.

”Am preluat Editura Didactică şi Pedagogică (EDP) cu 31 de angajaţi, din care doar doi redactori, atunci când Regia Autonomă primea 5% din piaţa manualelor şcolare. Discutând de un proiect mult mai amplu în acest an, evident ca Regia şi, ulterior, Societatea, aveau nevoie de o altă organigramă, de o extindere. Orice angajare a respectat toate criteriile şi s-a realizat în mod transparent, aspecte care dovedesc, atât cumulate, cât şi individual, însăşi ideea de transparenţă instituţională. În ceea ce priveşte salariile, cred că în orice instituţie a secolului al XXI-lea, acestea sunt confidenţiale. Precizez că toate salariile, exceptându-l pe al meu, au fost mărite prin Hotărârea Consiliului de Administraţie cu 48% în luna ianuarie. De asemenea, pot să infirm faptul că am un venit de 14.700 lei/ lună de la EDP”, a arătat Nistor.

Potrivit acesteia, în proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs, este prevazută şi o a doua creştere salarială, însă aceasta nu se poate lansa ca ipoteză în C.A. decât după ce se va mai realiza o parte din producţie şi, implicit, vor exista nişte încasări care să justifice acest lucru.

„Cu privire la investiţii, în perioada aprilie-iunie, după semnarea contractului-cadru cu Ministerul Educaţiei Naţionale privind furnizarea noilor manuale şcolare pentru anul şcolar 2018-2019, s-au achiziţionat calculatoare noi pentru toţi angajaţii, telefoane pentru o mare parte din angajaţi, soft-uri şi s-a realizat o reţea de internet modernă. De asemenea, s-au cumpărat scaune noi pentru toţi cei care au de lucru la noile manuale şcolare. EDP-ul funcţionează exclusiv pe autofinanţare”, a subliniat directorul general al editurii.

Maria Mihaela Nistor a susţinut că orice persoană care a făcut dovada muncii suplimentare a fost remunerată suplimentar, iar pe lângă orele suplimentare, angajaţii care au venit cu mai multe livrabile decât cele incluse în norma lunară au primit bonusuri.

„Legat de ultimele sesizări (în care angajaţii susţin că directorul general al EDP a scuipat şi agresat un angajat, altuia i-ar fi dat cu dosare în cap iar într-un context a afirmat că îi e silă de instituţie şi de anumite persoane – n.a.), confirm că am afirmat în public că sunt manager şi nu dădacă, precum şi că singurul obiectiv al EDP de acum este acela de a asigura manuale şcolare de calitate la termenele stabilite conform contractului MEN-EDP”, a conchis directorul general al Editurii Didactice şi Pedagogice.

Maria Mihaela Nistor, care este din august 2017 directorul general al Editurii Didactice şi Pedagogice, a absolvit Facultatea de Litere şi pe cea de Ştiinţe Politice, Administrative şi de Comunicare din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, obţinând în 2015 şi titlul de doctor în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la aceeaşi universitate.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici