Directorul general al CNADNR şi-a dat demisia. Guvernul Ponta vrea să modifice traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti

Daniela Drăghia a demisionat de la conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), locul său fiind luat de directorul adjunct economic al companiei, Ionuţ Maşala.

2093 afișări
Imaginea articolului Directorul general al CNADNR şi-a dat demisia. Guvernul Ponta vrea să modifice traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti

Directorul general al CNADNR şi-a dat demisia. Guvernul Ponta vrea să modifice traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti (Imagine: Andreea Alexandru/Medaifax Foto)

"Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a semnat ordinul de încetare a preluării atribuţiilor funcţiei de director general al CNADNR de către Daniela Drăghia", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Instituţia nu face alte precizări.

Daniela Drăghia a declarat, într-un comunicat de presă, că motivul demisiei sale îl reprezintă faptul că "între CNADNR şi Ministerul Transporturilor nu mai există o viziune comună".

"În acest sens, noua conducere a Ministerului Transporturilor doreşte să construiască tronsonul de autostradă, parte a Coridorului IV Pan European, Sibiu - Piteşti, pe ruta Sibiu - Făgăraş - Braşov - Comarnic - Ploieşti. În privinţa acestui tronson, CNADNR va avea pe 27 iunie termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru revizuirea studiului de fezabilitate al tronsonului Sibiu - Piteşti, şcum s-a stabilit prin regulamentul TENT - T privind orientările Uniunii pentru dezvoltarea reţelei Transeuropene de Transport, semnat la Varşovia în mai 1999 şi revizuit în martie 2012", a afirmat Drăghia.

Ea a enumerat proiectele pe care le-a gestionat cât timp s-a aflat la conducerea companiei, respectiv rezilierea contractului cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania şi cu Colas pentru Medgidia-Constanţa, contractatea lucrărilor de construcţie pe mai multe tronsoane ale Coridorului IV, rebilitări de drumuri naţionale şi altele.

Gândul a relatat că Drăghia şi-a dat demisia în urma unor diferenţe de opinie privind strategia de investiţii prin fonduri europene pe coridorul IV paneuropean.

Drăghia a fost numită în funcţie în martie anul trecut, când la conducerea Ministerului Transporturilor se afla Anca Boagiu. Anterior, ea a ocupat postul de director adjunct pentru proiectele cu finanţare externă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici