DNA a cerut Autorităţii Electorale Permanentă acte cu referire la maniera în care PSD a cheltuit subvenţia pentru partide/ Avocatul lui Drăghici, trezorierul PSD: Nu am fost notificaţi oficial

Procurorii DNA au cerut, pe 12 februarie, ca Autoritatea Electorală Permanentă să predea mai multe documente privind modul de stabilire şi repartizare a subvenţiilor pentru partide acordate PSD, dar şi rapoarte de control privind cum au folosit social democraţii banii, potrivit unor surse oficiale.

687 afișări
Imaginea articolului DNA a cerut Autorităţii Electorale Permanentă acte cu referire la maniera în care PSD a cheltuit subvenţia pentru partide/ Avocatul lui Drăghici, trezorierul PSD: Nu am fost notificaţi oficial

DNA a cerut Autoritatea Electorală Permanentă acte cu referire la maniera în care PSD a cheltuit subvenţia pentru partide

Procurorii DNA au deschis un dosar privind utilizarea subvenţiilor pentru partidele parlamentare acordate PSD de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi au cerut Autorităţii mai multe documente.

Surse oficiale au precizat pentru MEDIAFAX că, în acest dosar, procurorii DNA au cerut acte privind modul de stabilire şi repartizare a subvenţiilor acordate PSD în anul 2017, dar şi rapoartele de control privind maniera în care Partidul Social Democrat a utilizat aceste subvenţii la nivelul anilor 2017 şi 2018.

Social-democraţii au decis, marţi seara, la Parlament, în şedinţa CEx, ca Mircea Drăghici, trezorierul PSD, propus anterior de premierul Viorica Dăncilă pentru Ministerul Transporturilor, să fie propus pentru conducerea AEP, după demisia lui Daniel Barbu (ALDE).

Avocatul lui Drăghici, despre ancheta DNA pe subvenţia PSD: Nu am fost notificaţi oficial

Alexandru Morărescu, avocatul lui Mircea Drăghici, trezorierul PSD, a declarat, despre dosarul DNA în privinţa cheltuirii banilor din subvenţii de către PSD, că nu a fost primită nicio notificare oficială din partea procurorilor.

„Noi nu am fost notificaţi oficial despre existenţa unei astfel de anchete. Dacă există o astfel de anchetă, presupun că este un atentat grav la democraţie. O asemenea anchetă ar putea, potrivit legii, să fie demarată numai dacă în urma controlului efectuat în condiţii de legalitate de către Autoritatea Electorală Permanentă, simultan cu Curtea de Conturi, ar rezulta indicii cuprivire la săvârşirea vreunei fapte de natură penală. Atunci, aceste două organisme au chiar obligaţia, prin lege, de a sesiza Parchetul. Numai aceste două organisme pot sesiza Parchetul. El nu se poate sesiza din presă, ca urmare a unei sesizări, ca urmare a unei plângeri. Există nişte reguli pentru demararea unei anchete penale. Întâi de toate, trebuie să existe sesizarea celor două organisme, altfel, ne ducem în haos, democraţia nu mai există, este doar virtuală şi doar declarativă, iar Parchetul va reprezenta o unealtă prin care se va face reglajul fin, sau, după caz, extrem de dur, a vieţii politice”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Alexandru Morărescu, avocatul lui Mircea Drăghici.

Morărescu susţine că, în orice caz, nu există temei pentru demararea unei anchete în privinţa cheltuirii banilor de către social-democraţi.

„Mircea Drăghici şi organele statutare ale partidului au folosit fiecare leu, indiferent de provenienţa lui, că este vorba de subvenţie, că este vorba de venituri din cotizaţii, potrivit destinaţiei care este prevăzută de legea finanţării partidelor. Pe noi nu ne deranjează, pe fond, o astfel de anchetă. Procedura, însă, este de natură să pună în pericol democraţia”, a spus avocatul lui Drăghici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici