DNA: Deputatul Lucian Ciubotaru, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă

Deputatul PNL Lucian Ciubotaru a fost trimis în judecată sub control judiciar pe cauţiune pentru complicitate la trafic de influenţă, alături de parlamentar fiind trimis în judecată şi un medic legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

291 afișări
Imaginea articolului DNA: Deputatul Lucian Ciubotaru, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă

DNA: Deputatul Lucian Ciubotaru, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că, la data de 15 februarie 2016, deputatul Lucian Ciubotaru, la solicitarea unui coleg de partid, a luat legătura cu medicul legist Marcel Bădără şi i-a cerut acestuia să intervină pe lângă angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău. Aceştia din urmă trebuiau să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge.

"Buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten al colegului de partid din care făcea parte şi Ciubotaru Lucian. La data de 12/13 februarie 2016, persoana respectivă fusese oprită în trafic de organele de poliţie şi testată cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat", potrivit comunicatului de presă emis de DNA.

Potrivit DNA, pentru a fi emis acel buletin, medicul legist Marcel Bădără a cerut 1.000 de euro, afirmând că suma va fi remisă către doi angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeaşi zi, prin intermediul lui Lucian Ciubotaru, suma de 4.500 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici