Doar 10-15% dintre participanţii la Pilonul II aleg în cunoştinţă de cauză un fond de pensii

Ponderea salariaţilor care se înscriu în cunoştinţă de cauză într-un fond de pensii private obligatorii (Pilonul II) se situează între 10-15%, restul participanţilor fiind repartizaţi aleatoriu, a declarat, marţi, preşedintele CSSPP, Mircea Oancea.

13 afișări
Imaginea articolului Doar 10-15% dintre participanţii la Pilonul II aleg în cunoştinţă de cauză un fond de pensii

Preşedintele CSSPP, Mircea Oancea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cifra se referă la persoanele care se angajează pentru prima oară şi care, potrivit legislaţiei, sunt obligate să adere la un fond de pe Pilonul II", a spus Oancea, prezent la seminarul "Mediafax Talks about Private Pensions".

Potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale, procedura de repartizare aleatorie a adus, în februarie, un număr de peste 32.000 de noi participanţi în sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II).

Reprezentantul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a spus că valoarea medie a unui cont personal de pensie la nivelul pieţei de profil depăşeşte 520 de lei.

"Nivelul minim se situează la 340 de lei, iar cel maxim atinge 620 de lei", a precizat Oancea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici