UPDATE: Cei doi bărbaţi căutaţi de salvamontişti în masivul Vâlcan au fost găsiţi teferi

Cei doi bărbaţi căutaţi, duminică, de salvamontişti, în masivul Vâlcan, au fost găsiţi la cabana societăţii de electricitate pentru care lucrau, unul dintre ei suferind o entorsă la picior.

3342 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Cei doi bărbaţi căutaţi de salvamontişti în masivul Vâlcan au fost găsiţi teferi

Doi angajaţi ai unei societăţi de electricitate, căutaţi de salvamontişti în masivul Vâlcan

Salvamontiştii din Gorj au transmis, duminică seara, că i-au găsit pe cei doi bărbaţi, pe care îi căutau în masivul Vâlcan.

Cei doi şi-au schimbat colegii la post, iar când au coborât, unul dintre ei si-a luxat piciorul.

Cei doi bărbaţi s-au oprit într-un vagon, iar colegii lor, văzând că nu au mai sunat să spună că au ajuns în siguranţă acasă, au cerut ajutor.

Ştirea iniţială:

Doi angajaţi ai unei societăţi de electricitate, anunţaţi dispăruţi, sunt căutaţi, duminică seara, de două echipe de salvamontişti din Gorj, în zonă zăpada măsurând 50 de centimetri.

Potrivit Salvamont România doi salvamontişti încearcă să parcurgă o distanţă cât mai mare cu un ATV şenilat pe traseul din Masivul Vâlcan, pe care au mers doi angajaţi ai unei societăţi de electricitate, daţi dispăruţi, iar alte două echipe de salvatori vor cerceta zona pe schiuri de tură şi rachete de zăpadă.

De asemenea, salvamontistii au lăsat la baza muntelui, până unde au putut să urce, o ambulanţă Salvamont şi o autospecială medicalizată Salvamont.

„Vizibilitatea e redusă, vânt cu transport masiv de zăpadă, iar stratul de zapada depus este de peste 50 de centimetri. Salvamontiştii transportă cu ei tărgi de salvare, echipamente de încălzire şi menţinerea temperaturii corpului, alte echipamente necesare, inclusiv rachete de semnalizare”, scriu salvamontiştii pe pagina de facebook.

Se estimează că acţiunea va dura peste 5-6 ore şi, în funcţie de starea celor doi, se vor solicita ambulanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici