Doi militari vor alerga 550 de kilometri până la Alba Iulia pentru a reface traseul Unirii | FOTO, VIDEO

Doi militari din Galaţi au început, sâmbătă, cursa de 550 de kilometri, până la Alba Iulia, pe care o vor termina pe 1 Decembrie,şi vor reface traseul Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi, din campania anului 1916, marcând, astfel, 100 de ani de la Marea Unire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

986 afișări
Imaginea articolului Doi militari vor alerga 550 de kilometri până la Alba Iulia pentru a reface traseul Unirii | FOTO, VIDEO

Foto: Facebook/Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi

Cursa de 550 de kilometri a început sâmbătă dimineaţă din faţa Prefecturii Galaţi şi se va termina peste două săptămâni, când cei doi militari intenţionează să intre în Cetatea Alba Iulia, pe 1 Decembrie.

Cristian Onofrei, subofiţer al Jandarmeriei Galaţi, şi Alexandru Vlasie, fruntaş în cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Galaţi vor alerga până la Alba Iulia şi vor reface traseul Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi, din Campania anului 1916.

TITLURILE ZILEI

Traseul lor trece, la fel ca cel al Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” prin garnizoanele militare Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Braşov, Făgăraş, Sibiu, Sebeş şi Alba Iulia.

Conform programului, alergătorii vor intra în Transilvania prin Valea Buzăului, aşa cum dorobanţi gălăţeni din Regimentul 11 Siret au făcut-o în august 1916, după care vor înainta prin Sita Buzăului şi vor opri la Crasna, fosta vamă cu Imperiul Austro-Ungar, cucerită de gălăţeni.

Cei doi militari îşi propun ca, pe 1 Decembrie, să intre în Cetatea Alba Iulia, locul unde s-a înfăptuit Marea Unire acum 100 ani.

Pe drum ei vor purta un drapel tricolor.

„A fost şi este o provocare pe care am dorit să o atacăm şi să o învingem. Este o distanţă destul de mare pentru mine este apogeul, nu am mai alergat niciodată pe o distanţă atât de lungă. Fiind jucător de fotbal am alergat doar pe distanţe scurte şi ne dorim să ajungem cu bine la Alba Iulia. Vom purta cu noi un drapel, vom avea ataşat în piept drapelul României”, a declarat fruntaşul Alexandru Vlasie.

Cei doi militari s-au antrenat zilnic în fiecare pentru a fi pregătiţi de marea provocare şi spun că nu vor alerga sute de kilometri pentru a bate recorduri, ci pentru a aduce un omagiu eroilor neamului.

„Este o provocare pentru noi pentru că este o cursă de mare anduranţă şi încercăm să ne depăşim şi noi limitele atât cât putem. Nu vrem să depăşim recordurile altor sportivi. Vrem să facem această cursă pentru eroii de atunci, pentru noi ca militari şi să încercăm pe cât posibil să aducem un omagiu acelor eroi. Îmi doresc ca poporul român să pună mai mult accent pe însemnătatea acestui eveniment pentru că mulţi dintre noi cred că au uitat adevăratul sens al acestor evenimente”, a spus subofiţerul Cristian Onofrei.

Cursa dedicată Centenarului a fost plănuită de Jandarmeria Galaţi şi este finanţată de Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu Ministerul Culturii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici