„Don’t trust Tudorel Toader”. Protest în faţa Universităţii Al.I. Cuza faţă de rector, ex-ministrul Justiţiei în Guvernul Dăncilă | VIDEO

Mai mulţi protestatari s-au strâns vineri dimineaţa în faţa Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, purtând pancarte împotriva fostului ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, actual rector al universităţii din Iaşi.

1754 afișări
Imaginea articolului „Don’t trust Tudorel Toader”. Protest în faţa Universităţii Al.I. Cuza faţă de rector, ex-ministrul Justiţiei în Guvernul Dăncilă | VIDEO

„Don’t trust Tudorel Toader”. Protest în faţa Universităţii Al.I. Cuza faţă de rector, ex-ministrul Justiţiei în Guvernul Dăncilă | VIDEO

Cele aproximativ 20 de persoane, membre sau simpatizante ale mişcării civice Reset, adunate în faţa Universităţii Al. I. Cuza au protestat paşnic, fără scandări.

„Don’t trust Tudorel Toader” sau „Tudorel Toad.er, the Destroyer of Romanian Justice” s-a putut citi pe pancartele afişate de protestatari.

„Având în vedere ceea ce a făcut în ultima vreme Tudorel Toader ca ministru al Justiţiei, ex-ministru al Justiţiei, am decis să facem un mic protest. Îi rugăm şi pe profesorii universitari să ni se alăture ca să-l putem demite pe Tudorel Toader din funcţia de rector al Universităţii Cuza”, a spus unul dintre protestatari.

„Îl aşteptăm pe preşedintele şi comisia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene: Ei au fost inivitaţi atunci când fostul ministru Tudorel Toader era încă în funcţie. I-a invitat, presupun, să vorbească despre, cine ştie, nedreptatea justiţiei care a fost aplicată în România”, a declarat un alt protestatar.

„E un protest faţă de Tudorel Toader, care a fost unul dintre complicii principali ai lui Dragnea, pentru că Dragnea a plecat la puşcărie, dar el nu a făcut singur ce a făcut în sistemul, în principal, judiciar din România, ci a avut diferite unelte, noi ştim pe Florin Iordache, pe Nicolicea şi pe Tudorel Toader”, a precizat unul dintre participanţii la protest.

Şi Liga Studenţilor Iaşi i-a solicitat, joi, lui Tudorel Toader să îşi depună „urgent” demisia din funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” şi a anunţat că „se pregătesc acţiuni de boicotare a admiterii la universitate”.

Începând cu data de 25 aprilie, Tudorel Toader a revenit în poziţia de rector al Universităţii „Cuza”, după ce se autosuspendase din funcţie pentru a deveni ministru al Justiţiei.

Asistentul universitar la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iaşi, Andrei Stipiuc a postat pe Facebook un text în care îşi arată dezamăgirea cu privire la ceea ce se întâmplă în universitate, spune că se gândeşte să plece la cules de căpşuni şi că îşi va da demisia „dacă acest personaj sinistru încă mai este ţinut în braţe ca rector”. El face referire la Tudorel Toader, cel care a revenit la conducerea universităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici