Dosarul Chiliman: Soacra lui Moisescu a spus la DNA că suma din contract era de 60.000 de euro

Soacra fostului trezorier al PNL Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, a venit, miercuri, la DNA Ploieşti, unde a fost citată ca martor, după ce procurorii ar fi găsit, în urma unei percheziţii făcute la locuinţa lui Moisescu, un document prin care Ciocodei îşi împrumuta fiica cu 670 de milioane de euro.

2421 afișări
Imaginea articolului Dosarul Chiliman: Soacra lui Moisescu a spus la DNA că suma din contract era de 60.000 de euro

Flavia Ciocodei (Imagine: Daciana Ilie/Mediafax Foto)

Flavia Ciocodei a ieşit, miercuri după-amiază, de la DNA Ploieşti, unde a fost audiată mai mult de trei ore, surse judiciare spunând că aceasta a declarat că suma din contractul care ar fi fost găsit de procurori la percheziţii era de 60.000 de euro.

Flavia Ciocodei a părăsit sediul DNA Ploieşti fără să facă declaraţii presei.

Surse judiciare au declarat că soacra lui Vlad Moisescu le-a declarat procurorilor că suma din contractul care ar fi fost găsit de procurori la percheziţia făcută la locuinţa fostului trezorier al PNL era de 60.000 de euro, ea precizând că nu a citit contractul respectiv şi că acesta a fost încheiat în urmă cu şase ani şi nu a avut niciun efect.

De asemenea, sursele citate au menţionat că primarul Andrei Chiliman a venit la DNA Ploieşti pentru a depune documentele necesare pentru instituirea sechestrului.

La ora transmiterii acestei ştiri, Andrei Chiliman se află în sediul DNA.

Flavia Ciocodei a venit la DNA Ploieşti în jurul orei 10.30, ea fiind citată ca martor, după ce procurorii ar fi găsit, în urma unei percheziţii făcute la locuinţa lui Moisescu, un document prin care Ciocodei îşi împrumuta fiica cu 670 de milioane de euro.

Tot miercuri, la DNA Ploieşti a fost audiat şi deputatul Sebastian Ghiță, în cazul căruia procurorii au dispus interdicţia de a-şi exercita funcţia de parlamentar, de a părăsi Ploieştiul şi de a vorbi cu premierul Victor Ponta. De asemenea, procurorii DNA au extins urmărirea penală împotriva lui Ghiţă, pentru noi fapte de corupţie comise de când acesta este parlamentar, dar şi înaintea mandatului şi, totodată, au extins şi sechestrul asigurător asupra bunurilor acestuia.

Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, şi Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, iar Andrei Chiliman şi consilierul local din Sectorul 1 Ion Brad, de constituirea a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă într-un dosar privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care primeau "comisioane" de 10% din valoarea contractelor încheiate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri noapte, ca Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu şi Ion Brad să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar, în acest dosar.

Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu a afirmat, luni după-amiază, la DNA Ploieşti, că procurorii au pus sechestru pe bunuri în valoare de trei miliarde de lei in dosarul în care este cercetat alături de primarul Andrei Chiliman, de consiliera acestuia, Ioana Costescu, şi de consilierul local Ion Brad.

În urma percheziţiilor făcute la locuinţa fostului trezorier al PNL, procurorii anticorupţie ar fi descoperit un contract de împrumut încheiat în 2009 între soacra lui Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, şi soţia acestuia. Concret, soacra şi-ar fi împrumutat fiica cu suma de trei miliarde de lei (aproximativ 670 de milioane de euro).

În privinţa documentului găsit de către procurori prin care soacra sa îşi împrumuta fiica cu suma de 670 de milioane de euro, Vlad Moisescu a spus că acel document nu are nicio legătură cu Primăria Sectorului 1.

"Este un act sub semnătură privată, care nu a avut niciun fel de consecinţă, dar, cel mai important, nu are nicio legătură cu Primăria Sectorului 1", spunea Moisescu.

Acesta declara că suma de 670 de milioane de euro care apare în actul de împrumut dintre soacra şi soţia sa nu este cea reală şi că în acel document este vorba despre "o eroare materială de denominare" făcută de "cel care a întocmit actul".

Soacra lui Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, în vârstă de 71 de ani, locuieşte la parterul unui bloc din cartierul Tineretului, într-un apartament pe care l-a cumpărat înainte de Revoluţie, împreună cu soţul, de la cântăreaţa Sanda Ladoşi, potrivit Digi 24.

Întrebată, de reporterii Digi 24, despre această sumă, Flavia Ciocodei a răspuns: ”Pff...Cum 600 de milioane de euro? Nici nu ştiu să număr atât (...) Procurorii spun multe tâmpenii. Întrebaţi-i pe procurori ce dovezi au”.

Întrebată dacă are vreun contract cu fiica sa, femeia a răspuns: ”Treaba mea!”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici