Două noi cazuri de West Nile, confirmate la o femeie şi un copil

Virusul West Nile a fost confirmat la încă două persoane, o femeie şi un băiat din Brăila, Direcţia de Sănătate Publică luând primele măsuri de alertare a instituţiilor abilitate. Cei doi pacienţi sunt în afara pericolului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1998 afișări
Imaginea articolului Două noi cazuri de West Nile, confirmate la o femeie şi un copil

Două noi cazuri de West Nile, confirmate la o femeie şi un copil

„Copilul este din oraş, iar al doilea caz este jumătate din oraş, jumătate din mediul rural. Am luat măsuri, am retransmis toate informaţiile către centrele de transfuzie, către Spitalul Judeţean, către medicii de familie şi către Prefectură. Sper să facă din nou stropirea spaţiilor verzi în zonele frecventate de cei doi, după ce se termină ploile, altfel soluţia nu mai are efect”, a mai spus Ciochină.

Virusul West Nile a fost confirmat, miercuri, şi la Bacău, la un pacient în vârstă de 75 de ani. Direcţia de Sănătate Publică Bacău a alertat instituţiile abilitate pentru monitorizarea atentă a situaţiei, pacientul fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

West Nile este un tip de virus răspândit de ţânţari. Factorii care favorizează apariţia epidemiilor în Europa sunt temperaturile ridicate, valurile de căldură ce urmează după ploi abundente şi intensificarea circulaţiei de călători şi mărfuri.

Specialiştii atrag atenţia că, în cele mai multe cazuri, infecţia nu prezintă iniţial simptome, dar, când acestea apar, sunt foarte variate şi se manifestă în special prin febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare, uneori greaţă şi vărsături, diaree, rareori inflamarea ganglionilor limfatici.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, până la apariţia cazurilor din Brăila, la nivelul întregii ţări, au fost înregistrate 12 cazuri de infecţie cu West Nile, în şapte judeţe şi municipiul Bucureşti.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici