Dragnea: Vom adopta până în 2 octombrie noua lege a pensiilor/ Atac la şeful SRI: Nu îi stăpâneşte pe cei care au fost în statul paralel/ Despre mitingul din 10 august: o tentativă de LOVITURĂ de stat/ Ce spune despre suspendarea preşedintelui

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi seara, că noul proiect de lege a pensiilor va fi adoptat până în data de 2 octombrie 2018. El l-a criticat pe şeful SRI, Eduard Hellvig, pentru faptul că „nu îi stăpâneşte pe cei care au fost în statul paralel”. Totodată, preşedintele PSD acuză SRI că dă informaţii preşedintelui, iar la restul doar selectiv. Liderul social-democrat a mai spus că evenimentele din 10 august au fost o tentativă de lovitură de stat eşuată. Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat şi ce intenţii are coaliţia în ceea ce priveşte suspendarea preşedintelui. Mai mult, Dragnea a acuzat unele companii străine că finanţează acţiunile #rezist şi îşi îndeamnă angajaţii să protesteze. Social-democratul a mai vorbit despre relaţia cu Florian Coldea, Ecaterina Andronescu, proiectul politic al lui Victor Ponta, dar şi despre nunta fiului său. În ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, Dragnea spune că nu a avut niciun fel de relaţie cu aceasta.

4761 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Vom adopta până în 2 octombrie noua lege a pensiilor/ Atac la şeful SRI: Nu îi stăpâneşte pe cei care au fost în statul paralel/ Despre mitingul din 10 august: o tentativă de LOVITURĂ de stat/ Ce spune despre suspendarea preşedintelui

Dragnea: Vom adopta maximum până în 2 octombrie noua lege a pensiilor

Dragnea: O susţin în continuare pe Viorică Dăncilă

Preşedintele PSD a declarat că o susţine în continuare pe Viorica Dăncilă, din toate punctele de vedere, pentru că este un premier bun şi că intenţia suspendării şefului statului Klaus Iohannis stă în picioare.

„Ultima invenţie este pentru că primesc mesaje de la colegi din presă, dacă e adevărat scenariul lui Tăpălagă că vrem să dăm jos premierul pentru suspendarea premierului. Eu aş vrea (să îl suspende pe preşedintele Iohannis - n.r.). Să vedem dacă domnul Tăriceanu şi-a schimbat opinia. Eu în continuare, fără nicio ezitare o susţin pe Viorca Dăncilă, din toate punctele de vedere, pentru că este un premier bun. Şi ea a devenit o ţintă. Vreau să îi anunţ pe toţi şi pe toţi susţinătorii noştri că nu vom sta cu mâinile în sân”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, marţi seară la Antena 3.

În spaţiul public au apărut informaţii, pe surse, că la Comitetul Executiv al PSD, s-ar putea solicita demisia premierului Viorica Dăncilă, strategie prin care să se forţeze ulterior suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Companiile străine finanţează acţiunile #rezist şi îşi îndeamnă angajaţii să protesteze, potrivit lui Dragnea

Liderul social-democrat a ataca unele companii străine, despre care spune că se află în spatele mişcării #rezist. Dragnea susţine că este atacat din cauza măsurilor luate şi a faptului că nu este de acord cu metodele folosite de companiile străine prin care nu plătesc toate taxele.

„Finanţează Resist, mişcări, îi indeamnă pe proprii angajaşi să meargă la proteste. Acum e mai slabă mişcarea asta. Klaus Iohannis care îşi doreşte, ardoare e cuvânt moale, e singurul lui obiectiv pentru protecţie personală. Pentru că are bani de dat pe casele pe care le-au luat. El ne ia pe toţi de prost. Au început să se investigheze lucrurile. Cu nişte şmecherii prin zonă, dintr-o data casa e a nimănui. Mă rog e un proces. Sperăm ca justiţia să aibă loc să funcţioneze”, a declarat Liviu Dragnea.

„Există un grup de companii mari care au vrut şi au şi procedat în sensul acesta să aibă câştiguri mari dar să nu verse la bugetul de stat toate taxele şi impozite. Este vorba de unele multinaţionale, este vorba de unele bănci, în sensul că, doar un exemplu, sunt o mulţime de procedure pe care le folosesc. E discutabil aici. Să zicem că fabric ceva aici în România şi eu import de la firma mama un produs cu valoare neverosimil mai mare şi sigur că profitul de aici mi se diminuează, iar profitul la compania mamă creşte. Consultanţe, firme de recuperare a datoriilor extrem de mici a unor comapnii care după aia se valorifică la sume mai mari. Eu în continuare spun că eu cred că nu sunt legale şi cred că instituţiile statutului au început să investigheze şi să taxeze astfel de practice. Să îl luăm pe Klaus Iohannis, el e omul momentului, biciclistul numărul 1 al României, dacă anul trecut spunea că nu o să aibă venituri la buget, nu o să adopte măsuri de relaxare fiscal, nu o să aibă bani de pensii şi salarii, transferal contribuţiilor o să producă tulburări la companii. S-a dovedit că am avut o creştere economică foarte mare, 6,9%, ne-am încadrat în deficitul de 3%, am pus 2% din PIB la apărare şi au fost făcute achiziţii majore la apărare, pensiile au crescut, salariile au crescut, inclusive salariile de la Administraţia Prezidenţială au crescut. A venit anul 2018. S-a mărit punctul de pensie. Pensiile vor creşte şi mai mult. Şi atunci ce va spune Iohannis în anul prezidenţial 2019?”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD a afirmat că atacurile la adresa sa vin din cauza măsurilor luate şi care deranjează „statul paralel”.

„Încet-încet o să se ajungă şi la destructurarea acestor reţele. Lucrul aceste deranjează pentru că vorbim de sute de milioane de euro şi cum bine ştiţi din cărţi orice protecţie implică taxă de protecţie. Este o temere că noi vrem să destructurăm? Da. Sunt unii din statul paralel care pierd? Da. Este o supărare şi aici”, a mai spus Dragnea.

Ce se va discuta în Comitetul Executiv Naţional

Preşedintele PSD a anunţat că la Comitetul Executiv Naţional al partidului se va discuta şi activitatea miniştrilor, menţionând că este nemulţumit de unii dintre ei. Liviu Dragnea a mai spus că premierul va avea iniţiativa, dacă se pune problema de remaniere.

„În Comitetul Executiv vom discuta despre activitatea miniştrilor, va avea un cuvânt de spus doamna Dăncilă. Nu ştiu dacă se va decide o remaniere acolo, dar discuţii despre activitatea miniştrilor vor trebui să fie. Doamna Dăncilă ne va spune despre activitatea miniştrilor. Eu, da (miniştri de care e nemulţumit personal – n.r.). Doamna premier va avea iniţiativa dacă se va pune problema cu vreun ministru. I-am spus aseară să analizeze cu maximă atenţie şi celeritate schimbarea procedurilor de avizare în ministere şi în Guvern, pentru că e inadmisibil ce se întâmplă de ani de zile. Sunt unii funcţionari care vor să împiedice cu tot dinadinsul orice iniţiativă, iar România nu se poate dezvolta în felul acesta. Am rugat-o să facă o schimbare radicală a acestei birocraţii care sugrumă actul de guvernare. Trebuie să facă nişte procedure foarte simple în care decizia să fie la ministru. Mi-a zis că se va aplica cu atenţie asupra acestui lucru”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD s-a declarat mulţumit de activitatea premierului Viorica Dăncilă.

„Categoric nu ( vreau să o schimb -n.r.). Doamna Viorica Dăncilă trebuie să rămână până în 2020, să încheie acest mandate. Este un premier foarte bun. Cu toată campania care încearcă să o descurajeze. E un record istoric de încasări la buget pe luna iulie şi cu o inflaţie negativă. Nu a avut experienţă administrativă doamna Dăncilă, dar a învăţat repede cum să conducă un guvern şi o face din ce în ce mai bine", a declarat Dragnea. 

„Cum să mă gândesc să amân nunta copilului meu? Nici vorbă”

Liviu Dragnea a declarat că nu va amâna sau anula nunta fiului său, programată pentru acest weekend, susţinând că vrea să vadă cât de departe vor merge unii indivizi.

„Cum să mă gândesc să amân nunta copilului meu? Nici vorbă. Acolo vrea să ducă Iohannis ţara. (...) Unii să vrea să distrugă evenimentul şi să fiu tot eu acuzat?”, a declarat Liviu Dragnea.

Declaraţiile preşedintelui PSD vin în contextul în care au apărut informaţii în mediul online potrivit cărora în ziua nunţii fiului lui Liviu Dragnea se va organiza un protest la biserica din Capitală unde urmează să aibă loc căsătoria religioasă.

„Vreau să văd cât de departe vor ajunge nişte indivizi în frunte cu Iohannis, pentru că vor primi răspuns pe măsură de la mine. Dacă au impresia că pot lua ţara cu japca, se înşeală amarnic, PSD nu va lăsa ca România să fie condusă prin violenţă”, a mai spus Dragnea.

Despre posibila excludere a Ecaterinei Andronescu la finalul lunii: Nici vorbă

Preşedintele PSD a declarat că nu se va discuta în şedinţa CEx de la finalul lunii despre excluderea Ecaterinei Andronescu, cea care a transmis că Liviu Dragnea trebuie să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea.

„Eu nu le dau importanţă. Sincer. Haide, dăm prea multă importanţă unor chestiuni. Noi avem lucruri grele de făcut. Vom aproba un set măsuri şi acţiuni cu măsuri guvernamentale şi parlamentare în această toamna”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat de scrisoarea lui Niculae Bădălău.

Chestionat legat de o posibilă excludere a Ecaterinei Andronescu, Dragnea a declarat: „Nici vorbă (...) Nu ştiu. Înainte de începutul fiecărei sesiuni parlamentari grupurile se reunesc. Asta se face înainte de fiecare sesiune. Simplu”.

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, la începutul săptămânii trecute, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum şi pregătirea unui guvern PSD de „super profesionişti”. Andronescu afirmă că PSD trebuie să salveze atât ţara cât şi partidul „de la un dezastru major” spre care se îndreaptă „vertiginos”. În scrisoare, aceasta mai afirmă că Guvernul Dăncilă nu reprezintă PSD.

Dragnea: George Maior este implicat într-un proiectul politic, partidul lui Ponta

Liviu Dragnea a declarat că George Maior, actual ambasador al României în Statele Unite şi fost director al SRI, este implicat în proiectul politic- partidul lui Victor Ponta, susţinând că Maior a fost cel care a dat aprobarea pe toate proiectele în care a fost implicat SRI.

„Maior e mai nociv. E cel care a conceput şi participă la un proiect politic acolo. Proiectul politic al lui Ponta. Bineînţeles că este implicat. El era implicat în toate partidele, inclusiv în PSD, cât era la SRI. Coldea nu putea să facă nicio acţiune cât de mica fără aprobarea lui Maior. Aşa funcţionează Serviciul. Acolo nu există ca prim-adjunctul să facă o mişcare fără să fie aprobată de şeful SRI. Toate acţiunile au avut aprobarea lui Maior, unele au fost iniţiativele lui”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Cât o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, Dragnea spune că nu a avut niciun fel de relaţie cu aceasta.

„Problema e că acum fug toţi de ea. Păi bun, să rămână cu ea în braţe, pentru că nu am pus-o eu acolo. Noi am câştigat câteva bătălii cu statul paralel. E important dacă toţi colegii mei din partid şi din coaliţie avem curaj. Până la capăt înseamnă să însănătoşim statul paralel. Eu nu cred în achitările astea pe banda rulantă”, a mai spus Dragnea.

Dragnea: Nu este niciun gând de rupere a coaliţiei. Se pare că Tăriceanu e mai echilibrat

Dragnea a anunţat că din punctul său de vedere nu este niciun gând de rupere a coaliţiei guvernamentale cu ALDE, precizând că el a fost onest în relaţia cu Călin Popescu Tăriceanu.

„Nici vorbă. Am băut două beri, am mâncat nişte peşte (cu Tăriceanu – n.r.). Chiar ne-a priit. Ca în orice coaliţie, se pare că domnul Tăriceanu e mai echilibrat. Eu sunt onest în relaţia cu domnul Tăriceanu şi ALDE, şi PSD la fel. Nu este niciun gând de rupere a coaliţiei. Din punctul meu de vedere, vreau să fie coaliţie şi după 2020. Nu am simţit la domnul Tăriceanu că vrea să rupă coaliţia. Cu cine să fie, cu USR?”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a mai spus că nu crede că se pune problema ruperii coaliţiei pentru că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îşi ţine cuvântul şi ţine la imaginea pe care o are. 

Despre legea offshore: Chiar dacă Iohannis doreşte altceva, fondul legii nu se va schimba

Preşedintele PSD a anunţat că nu va fi schimbat fondul legii offshore, respectiv taxele care trebuie plătite statului român şi cota de 50% din gazele extrase din Marea Neagră, "chiar dacă Iohannis îşi doreşte altceva".

"Legea offshore. Dacă o modificăm, nu avem ce să modificăm prin ordonanţă pentru că ea nu a fost promulgată. Nefiind promulgată nu avem ce să modificăm. Da, eu am spus, reglăm anexele printr-o ordonanţă de urgenţă. Dar ce vreau să spun, chiar dacă Iohannis îşi doreşte altceva, fondul legii nu se va schimba. Adică taxele pe care trebuie să le plătească statului român şi cota de 50% din gazele extrase din Marea Neagră, astea nu se vor schimba. Ca să nu existe niciun fel de dubiu şi niciun fel de speranţă", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

La începutul lunii august, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis, Parlamentului, spre reexaminare, legea care reglementează măsurile de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră. Şeful statului a susţinut că un astfel subiect este unul de interes maxim pentru România, iar o asemenea lege trebuie să asigure un echilibru şi o echitate în ceea ce priveşte beneficiile atât pentru statul român, cât şi pentru investitori. Iohannis a criticat lipsa de predictibilitate şi stabilitate a Legii offshore, în forma trimisă spre promulgare.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici