Duşa, despre declaraţiile lui Rogozin: România nu este ameninţată din punctul de vedere al securităţii

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a fost întrebat, miercuri, despre recentele declaraţii ale lui Dmitri Rogozin, el răspunzând că România nu este ameninţată, iar dacă va exista o tentativă a Rusiei de a intra în spaţiul aerian românesc, se vor aplica măsurile stabilite la nivel NATO şi UE.

795 afișări
Imaginea articolului Duşa, despre declaraţiile lui Rogozin: România nu este ameninţată din punctul de vedere al securităţii

Mircea Duşa (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

"Din punct de vedere al securităţii naţionale România nu este ameninţată în niciun fel, iar dacă va exista o tentativă a Federaţiei Ruse de a intra în spaţiul aerian românesc, ţara noastră va aplica măsurile care se vor dispune la nivelul Uniunii Europene şi al NATO", a afirmat ministrul Apărării.

Duşa a participat la la expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private - Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) 2014.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat România că nu i-a permis avionului său, la solicitarea Statelor Unite, să se întoarcă la Moscova prin spaţiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziştilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici