EDITORIAL CTP: Justiţia şi simpatia. Puşcăria sfinţeşte România

Scriu, că poate aşa vor pricepe şi cei care ieri îmi replicau că simpatia declarată de premierul Ponta pentru G. Becali n-avea cum să influenţeze hotărârea Înaltei Curţi.

961 afișări
Imaginea articolului EDITORIAL CTP: Justiţia şi simpatia. Puşcăria sfinţeşte România

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Bineînţeles că n-avea cum şi n-a influenţat-o, dar nu asta spuneam.

Bineînţeles că dl Ponta poate să aibă simpatii pentru cine doreşte, ca orice om.

Problema e comunicarea publică  a acestei simpatii chiar înainte de a se pronunţa o sentinţă judecătorească.

Când primul ministru al României, şeful Guvernului,  o persoană cu coeficientul de încredere şi capacitatea de a influenţa opinia publică din înălţimea funcţiei ale d-lui Ponta, îşi manifestă simpatia faţă de un ins judecat de o instanţă, el creează pentru mulţi imaginea de harpii, de femei rele, a celor trei judecătoare, care „au ceva cu Becali” de vreme ce condamnă un om simpatizat personal de premierul Ponta.

G. Becali a şi prins din zbor declaraţia lui Ponta, răcnind pe loc: „Cum să fiu eu vinovat, cum să fiu eu hoţ dacă mă simpatizează primul ministru?”

Iar la auzul sentinţei,  magnatul din Pipera ne-a comunicat că, aidoma tuturor celor care i-au făcut lui rău vreodată,  cele trei judecătoare  „vor avea probleme mari, mari de tot, or să plătească”.  Dl Ponta nu va avea probleme, căci el îl simpatizează pe dl  Becali.

Prin urmare, e vorba de faptul că premierul României provoacă publicului antipatie faţă de Justiţie exprimându-şi simpatia pentru un infractor condamnat.

Asta în situaţia de faţă,  în care G. Becali a fost condamnat. Dacă era achitat, atunci Justiţia apărea ca „gând la gând cu bucurie” cu premierul Ponta, care  obţinea astfel mai multă simpatie a iubitorilor de Becali – pe această variantă  probabil a şi mizat.

(Simpatie pe care, potrivit d-lui Becali, ar putea să şi-o ridice până la 35% preşedintele Băsescu, dacă îl graţiază.)

Ca să fiu bine înţeles: faptul ar fi fost la fel de grav şi reacţia subsemnatului aceeaşi, dacă premierul Ponta declara că G. Becali îi e antipatic.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici