Electroputere Craiova va disponibiliza la 1 octombrie 350 de salariaţi

Electroputere Craiova (EPT) va disponibiliza la 1 octombrie 350 de salariaţi, cu plăţi compensatorii, din cauza lipsei de contracte şi lichidităţi, dar şi din cauza reorganizării activităţii şi a necorelării necesarului de personal cu volumul de producţie.

56 afișări
Imaginea articolului Electroputere Craiova va disponibiliza la 1 octombrie 350 de salariaţi

Electroputere Craiova va disponibiliza la 1 octombrie 350 de salariaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Disponibilizările fac parte din programul de restructurare al companiei asumat de Al-Arrab Contracting Company Limited, acţionarul majoritar, în contractul de privatizare, potrivit unui comunicat al Electroputere, remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

Compania nu a comunicat nivelul plăţilor compensatorii şi durata de acordare a acestora.

Măsura a fost făcută cunoscută Sindicatului Liber Electroputere, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj şi Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj.

La finele lunii iunie compania avea 1.971 de salariaţi.

Cifra de afaceri a Electroputere Craiova a scăzut în primul semestru cu 23%, la 104,4 milioane lei (25,1 milioane euro), iar pierderile au avansat cu 59%, la 26,9 milioane lei (6,4 milioane euro).

Totodată, datoriile au crescut uşor, cu 2%, în primele şase luni, la 415 milioane lei, de la 407 milioane lei la începutul anului.

Pe de altă parte, creanţele au scăzut la 50,7 milioane lei, de la 51,4 milioane lei.

Uzina are patru divizii de producţie, respectiv aparataj electric, maşini electrice rotative, transformatoare de putere şi vehicule feroviare şi urbane, o divizie de servicii generale, precum şi fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate şi Forjate, Reparaţii şi Modernizări de Maşini Unelte şi Instalaţii Tehnologice.

Electroputere are un capital social de 33,7 milioane lei, divizat în 337,6 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Potrivit celor mai recente raportări, compania saudită Al-Arrab Contracting Company Limited deţine 86,28% din titlurile Electroputere.

Preţul acţiunilor companiei din Craiova a urcat miercuri cu 4,76%, la 0,11 lei, iar la această cotaţie capitalizarea este de 37,13 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici