#euromania. Cum au reuşit europarlamentarii români să impună branduri naţionale în spaţiul european

De la promovarea iei la promovarea oraşelor României prin diferite campanii, europarlamentarii actuali au reuşit să impună branduri şi tradiţii româneşti în spaţiul european. MEDIAFAX vă prezintă câteva dintre iniţiativele europarlamentarilor români menite să îşi promoveze ţara.

677 afișări
Imaginea articolului #euromania. Cum au reuşit europarlamentarii români să impună branduri naţionale în spaţiul european

#euromania. Cum au reuşit europarlamentarii români să impună branduri naţionale în spaţiul european

Pentru că mandatul actualilor europarlamentari se apropie de final, MEDIAFAX vă prezintă câteva campanii şi proiecte legislative prin care aceştia au reuşit să impună branduri româneşti în spaţiul european.

Unul dintre europarlamentarii care a încercat să promoveze România în spaţiul european este eurodeputatul PSD Claudia Ţapardel. Ea a iniţiat campania „Vacanţă în România”, ajunsă în anul 2018 la cea de-a patra ediţie. Prin această campanie, turiştii români şi străini sunt invitaţi să trimită poze pe Facebook pentru promovarea ţării noastre ca destinaţie turistică în Europa.

Potrivit Claudiei Ţapardel, „campania are ca scop promovarea României ca alternativă la destinaţiile turistice suprasaturate precum Barcelona, Paris, sau Veneţia. Astfel, turiştii vor descoperi că România oferă experienţe unice şi de neegalat, unde se găsesc adevărate comori culturale şi naturale”.

Europarlamentarul Claudia Ţapardel a iniţiat în Parlamentul European, de asemenea, patru ediţii ale Zilele Dunării, în cadrul cărora a ridicat problema integrării în spaţiul Schengen a României.

Un proiect important susţinut de europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan vizează programul „DiscoverEU”, care prevede bilete gratuite de tren pentru tinerii de 18 ani care vor să viziteze ţări din Europa.

Potrivit lui Siegfried Mureşan, „în urma finanţării de 12 milioane de euro inclusă în premieră de Mureşan în Bugetul UE 2018, peste 1000 de tineri români şi 30.000 de tineri europeni au călătorit sau vor călători gratuit cu trenul prin Europa până la 30 de zile în perioada 2018 – 2019”.

La nivelul Parlamentului European, europarlamentarii noştri au promovat, de asemenea, portul popular, precum ia.

Viorica Dăncilă, Maria Grapini şi mai mulţi eurodeputaţi români au promovat ia

Europarlamentarii PSD, precum Viorica Dăncilă înainte să ajungă premier, dar şi Maria Grapini, au organizat în 2017 expoziţia dedicată promovării iei, unde au fost expuse modele din toate regiunile ţării. Evenimentul a avut loc în contextul Zilei Internaţionale a iei, sărbătorită pe 24 iunie.

Pentru a promova ia românească, Viorica Dăncilă, Maria Grapini şi mai mulţi eurodeputaţi români au venit în Parlamentul European îmbrăcaţi în ie.

Şi europarlamentarul PNL Daniel Buda a promovat imaginea României la nivel european, printr-o expoziţie cu peste 100 de tablouri care surprind frumuseţile mai multor oraşe din România.

„În calitate de europarlamentar am fost preocupat constant de diseminarea valorilor, frumuseţilor şi oportunităţilor oferite de România o ţara nou intrată în UE şi poate puţin cunoscută de colegii europarlamentarii! În acest context am organizat o expoziţie cu peste 100 de tablouri care surprind frumuseţile Clujului, ale Transilvaniei şi ale României. În acelaşi timp bucătăria românească şi muzica autentic românească au fost reprezentate cu succes”, a declarat Daniel Buda pentru MEDIAFAX.

El a precizat că la nivelul Parlamentului European a fost organizat şi un congres al tinerilor fermieri.

„Poveştile de succes ale fermierilor români au putut fi prezentate în cele patru congrese ale tinerilor fermieri organizate la Parlamentul European. Zeci de fermierii din România au avut posibilitatea sa aibă un schimb util de informaţii cu alţi fermieri din UE, dar mai ales să îşi prezinte realizările fiind de altfel şi premiaţi în cadrul acestor evenimente. Sectorul apicol românesc a fost prezent cu produsele apicole la evenimentele organizate de PE , acolo unde “bunătăţile “ româneşti pe baza de miere, polen şi nu numai au fost apreciate la adevarata lor valoare”, a mai spus Buda.

Liberalul Cristian Buşoi a organizat în Parlamentul European dezbateri pentru studenţii şi absolvenţii Universităţii de Vest din Timişoara.

„În octombrie 2015 şi 2018 am organizat în Parlamentului European seminarii de discuţii cu tema “ Meet UVT Alumni @Bruxelles”. Scopul acestor întâlniri a fost acela de a coagula absolvenţii UVT într-o comunitate puternică, de a creea şi face cunoscute diverse oportunităţi pentru membrii comunităţii, de a cunoaşte personalităţi din diaspora şi de a ne implica împreună în proiecte cu impact pozitiv în societate. Am avut alături de noi reprezentanţi din Parlamentul European, Comisia Europeană, Colegiul European de Securitate şi Apărare, Agenţia Executivă pentru Cercetare, Ministerul Cercetării şi Inovării şi multe alte instituţii şi companii din Belgia”, a declarat Cristian Buşoi, pentru MEDIAFAX.

Următoarele alegerile pentru Parlamentul European au loc pe 26 mai 2019.

Deputaţii UE sunt aleşi o data la cinci ani, iar în România primele alegeri europarlamentare au fost organizate în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici