EXCLUSIV: Românii merg în excursii pentru cumpărături sau la rude, dar plătesc cel mai mult pe masă şi ţigări

Românii care fac excursii în ţară plătesc cel mai mult pe mâncare, băutură şi ţigări (39% din totalul cheltuielilor), chiar dacă principalele scopuri pentru care pleacă de acasă sunt cumpărăturile şi vizitele la rude, potrivit datelor transmise MEDIAFAX de Institutul Naţional de Statistică.

324 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Românii merg în excursii pentru cumpărături sau la rude, dar plătesc cel mai mult pe masă şi ţigări

EXCLUSIV: Românii merg în excursii pentru cumpărături sau la rude, dar plătesc cel mai mult pe masă şi ţigări (Imagine: Hepta)

Anul trecut, românii au făcut peste 38 de milioane de excursii (călătorii mai scurte de o zi, în scop recreativ, fără cazare), dintre care 99% au avut ca destinaţie România.

Astfel, în străinătate au fost făcute în 2012 aproximativ 380.000 de excursii.

Românii au cheltuit pentru excursii circa 5,7 miliarde de lei (1,3 miliarde de euro), din care 97,9% au fost pentru cele care au vizat destinaţii interne.

Din totalul turiştilor care au plecat în excursii, ponderea cea mai mare a fost reprezentată de persoanele cu vârsta cuprinsă între 25-44 ani, respectiv 43,4%, urmată de cei între 45 şi 64 de ani
(29,0%), 65 de ani şi peste (15,3%) şi 15-24 de ani (12,3%).

Principalul mijloc de transport a fost autobuzul, microbuzul sau autocarul (40,5%), urmat de maşina personală (30,4%) şi de excursiile cu o maşină de ocazie sau maşina unei rude sau prieten (24,4%).

Principalele motive ale excursiilor interne au fost cumpărăturile (35,2%) şi vizitarea rudelor sau prietenilor (34,2%).

Din totalul cheltuielilor pentru excursii, ponderea principală o constituie cheltuielile pentru mâncare, băuturi, tutun (39%), urmată de cheltuielile pentru cumpărarea de bunuri de larg consum (31,1%) şi cheltuielile pentru transport (14%).

La excursiile externe, principalul scop al călătoriei au fost cumpărăturile (72,2%), urmate de călatoriile pentru petrecerea timpului liber (10,3%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici