EXPLOZIE la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Patru oameni au fost răniţi şi au fost transportaţi în Capitală cu elicopterele - VIDEO

Patru oameni au fost răniţi într-o explozie ce a avut loc, luni după-amiaza, la Rafinăria Petromidia, din judeţul Constanţa, autorităţile declanşând planul roşu de intervenţie. Răniţii au fost transportaţi cu elicopterele la Spitalul de Arşi şi Bagdasar-Arseni din Capitală.

13222 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Patru oameni au fost răniţi şi au fost transportaţi în Capitală cu elicopterele - VIDEO

EXPLOZIE la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Patru oameni au fost răniţi şi au fost transportaţi în Capitală cu elicopterele

UPDATE 21:53 Rompetrol, despre explozia de la Năvodari: Orice pericol a fost îndepărtat, instalaţia afectată oprită

Reprezentanţii Rompetrol au precizat, luni seară, printr-un comunicat de presă emis în urma deflagraţiei urmate de incendiu de la Rafinăria Petromidia, că „orice pericol a fost îndepărtat, instalaţia afectată a fost oprită, activitatea rafinăriei fiind redusă”.

Potrivit documentului citat, incidentul a avut loc în jurul orei 18.00, pe platforma Petromidia, în zona instalaţiei de distilare în vid, pentru neutralizarea incendiului intervenind echipajele de pompieri ale rafinăriei Petromidia, alături de cele ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi de la Staţia de Pompieri Midia-Năvodari.

„În acest moment, incendiul a fost neutralizat, iar zona incidentului a fost pusă în siguranţă”, se precizează în comunicatul Rompetrol.

În timpul incidentului, au fost rănite patru persoane care, în acest moment, se află la spital sub supraveghere medicală.

„Reprezentaţii companiei sunt în legătură directă cu colegii afectaţi şi cu familiile lor şi le acordă tot sprijinul necesar”, spun reprezentanţii Rompetrol.

Reprezentanţii companiei au adăugat că, la nivelul companiei, s-a constituit o echipă formată din specialişti şi a fost demarată o anchetă oficială pentru determinarea cauzelor care au dus la acest incident, în acelaşi timp, fiind luate toate măsurile necesare, pentru operarea în siguranţă a rafinăriei.

„În acest moment, orice pericol a fost îndepărtat. Instalaţia afectată este oprită, activitatea rafinăriei fiind redusă”, se mai precizează în comunicat.

UPDATE 20:55 Răniţii în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transportaţi în Capitală cu elicopterele

Două victime - un bărbat în vârstă de 35 de ani cu arsuri gradul III pe 100% din suprafaţa corpului, stabil, intubat precum şi un alt bărbat, în vârstă de 49 de ani, cu arsuri gradul II-III pe 25% din suprafaţa corpului, stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, stabil, intubat - vor fi transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Pe de altă parte, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, având arsuri de gradul II-III pe 20% din suprafaţa corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii precum şi un bărbat, în vârstă de 58 de ani, cu arsuri de gradul II pe 24% din suprafaţa corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii vor fi transportaţi de asemenea în Bucureşti, dar la Spitalul de Arşi.

Ministerul Sănătăţii informează că Spitalul de Arşi a primit autorizaţia de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine şi îşi reia activitatea pe mai multe patologii, inclusiv arsuri în suprafaţă maximă de 25% şi care nu presupun activitate în secţia ATI. Mai exact, Comisia de Chirurgie Plastică a Ministerului Sănătăţii a aprobat această reluare de activitate, iar în consecinţă, ministerul a informat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti şi Judeţului Ilfov pentru direcţionarea cazurilor care se înscriu în condiţiile menţionate.

Răniţii vor fi transportaţi cu un elicopter SMURD EC 135, care va decola de la Bucureşti către aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, de unde va prelua un rănit cu arsuri. Ceilalţi trei răniţi vor fi aduşi în Capitală cu un elicopter MI-17, care va pleca din Bucureşti la puţin timp după ce decolează primul.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, o a cincea victimă, fără legătură cu explozia de la Năvodari va fi transportată de la Braşov la spitalul Floreasca din Bucureşti.

UPDATE 20:00 Rănit în explozia de la Petromidia, arsuri de gradul II şi III pe circa 70 la sută din corp

Unul dintre cei patru răniţi în explozia de la Rafinăria Petromidia, de luni seara, are arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 70 la sută din corpului, medicii constănţeni urmând să decidă pacientul va fi transferat la spitale de specialitate din Capitală.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa au declarat corespondentului MEDIAFAX că celelalte trei victime au arsuri pe mai mult de 40 la sută din suprafaţa corporală, iar după ce vor fi examinaţi de medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, se va decide dacă este cazul ca vreunul dintre ei să fie transferat la spitale din Bucureşti.

Imediat după explozia de la Petromidia, la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa a fost activat codul roşu de intervenţii, iar medicii au fost chemaţi de acasă pentru a interveni, în cazul în care numărul victimelor ar fi fost prea mare.

La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul de pe platforma Năvodari a fost localizat şi lichidat, protrivit reprezentanţilor ISU.

Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Patru oameni au fost răniţi

Reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului susţin că nu există riscul producerii unei poluări în urma exploziei.

Patru oameni au fost răniţi într-o explozie ce a avut loc, luni după-amiaza, la Rafinăria Petromidia, din judeţul Constanţa, autorităţile declanşând planul roşu de intervenţie.

Deflagraţia a avut loc în jurul orei 18.00, pe platforma din Năvodari, iar în urma acesteia patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Autorităţile din Constanţa au declanşat planul roşu de intervenţie, mai multe ambulanţe fiind trimise la locul incidentului.

“Din informaţiile pe care le avem de la colegi, sunt trei sau patru victime. Totul este sub control în momentul de faţă. Din primele date, a explodat o butelie de azot, însă urmează să stabilim ce s-a întâmplat mai exact. La acest moment arde într-o tubulatură de ventilaţie, dar incendiul este localizat şi se lucrează la lichidarea lui. Situaţia este sub control, a fost oprit curentul electric, nu se pune problema de evacuarea populaţiei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Daniel Popa, inspector-şef ISU Dobrogea.

Mai multe ambulanţe au intervenit la Petromidia pentru a scoate răniţii. Cei patru răniţi se află, la ora transmiterii acestei ştiri, la Unitatea de Primiri Urgenţe Constanţa.

“Unul dintre cei patru răniţi a fost deja transportat la spital. Nu se cunoaşte natura leziunilor. Este încă incendiu la tubulatură şi se lucrează la lichidare. Intervenţia este coordonată de ISU Constanţa”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici