Familia pacientului care a murit, după ce a fost operat la Spitalul Târgu Mureş, vrea să depună plângere - VIDEO

Familia pacientului care a decedat la 24 de ore după ce a fost operat în luna septembrie a anului trecut de doctorul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş care opera fără un contract de muncă vrea să depună plângere la Parchet în urma speculaţiilor apărute în spaţiul public.

3175 afișări

Îmediat după deces, medicii i-au spus familiei că omul a murit din cauza unui măr pe care l-a mâncat şi care i-ar fi provocat o rană pe esofag.

Emanuel Ungureanu sunsţine însă că a fost vorba despre o culpă medicală, motiv pentru care doctorii ar fi sugerat familiei să refuze necropsia.

“Fiul omului care a decedat în condiţii suspecte după ce a suportat o intervenţie din partea doamnei Pantea, care, din păcate, a lucrat mai mult de şase luni fără niciun contract cu spitalul, fiul acelui domn care a decedat a aflat despre această situaţie şi va merge la Parchet în Târgu Mureş şi va depune o sesizare pentru a se elucida condiţiile în care a murit tatăl lui. Legenda care i s-a livrat familiei a fost aceea că complicaţia din cauza căreia ar fi murit acest domn nu s-ar fi legat de o cuplă medicală, ci că el ar fi mâncat un măr şi mărul acela i-ar fi provocat o leziune pe esofag si acea leziune ar fi fost cauza morţii şi refuzul sugerat aparţinatorilor să nu mai faca necropsia, ori acolo s-a încălcat legea. Fiind o moarte suspectă la 24 de ore de la o intervenţie ar fi trebuit să se stabilească cu exactitate cauza morţii”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Doctorul Monica Pantea a fost acuzată într-o postare pe Facebook de deputatul Emanuel Ungureanu că a operat timp de un an pacienţi fără să aibă dreptul prin contract. În plus, acesta crede că cei din conducerea spitalului ştiau acest lucru şi că la mijloc există interese ascunse.

“E cel puţin ciudată reacţia Spitalului Judeţean din Mureş cu privire la sesizarea pe care am facut-o eu şi s-ar putea ca această inerţie a managerului să ia măsuri pe secţia doamnei Băţagă să se lege de faptul că nepeotul acestuia a fost angajat pe această secţie în condiţii ciudate. Acolo avem de-a face cu un clan. Un sistem prin care un şef de secţie decide că intră în sală la intervenţii persoane neautorizate în condiţiile în care, atenţie, în iunie 2017 acelaşi şef de secţie a renunţat să scoată la concurs un post pe care putea să îl ocupe cu acte în regulă cineva calificat“, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Conducerea spitalului a deschis marţi o ancheta internă şi analizează circumstanţele.

“În perioada menţionată, doamna doctor Monica Pantea avea încheiat ca medic specialist gastroenterologie un contract de gărzi cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. //S-a demarat o anchetă administrativă internă pentru a vedea exact circumstanţele în care s-au produs evenimentele la care se face referire în spaţiul public”, a declarat Mariana Negoiţă, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Deputatul Emanuel Ungureanu este convins că acuzaţiile pe care le-a adus sunt adevărate, iar, pentru că faptele sunt de natură penală, a anunţat că va face o sesizare la DNA Mureş împotriva şefei de secţie a Clinicii de Gastroentorologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş şi a doctorului Monica Pantea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici