Firma cu care a încheiat Geoană antecontractul pentru apartamentul din Băneasa e în faliment

Firma cu care Mircea Geoană a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a unui apartament din Băneasa, pentru nedeclararea căruia Agenţia Naţională de Integritate sesizase procurorii, a intra în procedură de faliment încă din 22 ianuarie, înainte ca ANI să sesizeze Parchetul.

36 afișări
Imaginea articolului Firma cu care a încheiat Geoană antecontractul pentru apartamentul din Băneasa e în faliment

Firma cu care a încheiat Geoană antecontractul pentru apartamentul din Băneasa e în faliment (Imagine: Bogdan_Stamatin/Mediafax Foto)

Firma Cefin Real Estate a intrat în procedură generală de faliment, din 22 ianurie, iar în 7 mai Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment prin procedură simplificată. De asemenea, instanţa a dispus sigilarea bunurilor firmei, dar şi predarea unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora.

Lichidatorul judiciar în acest caz este BDO Business Restructuring SPRL care va primi un onorariu fix de 2.000 de euro pe lună exclusiv TVA şi suplimentar un onorariu de succes de 175.000 de euro, care va fi încasat la valorificarea principalului activ al debitoarei.

Miercuri, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au comunicat preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, faptul că s-a decis neînceperea urmăririi penale în cazul deschis ca urmare a sesizării ANI. Anchetatorii au stabilit că apartamentul din Băneasa de care era acuzat preşedintele Senatului că nu l-a menţionat în declaraţia sa de avere nu a fost construit încă şi nici intabulat.

În privinţa apartamentului nedeclarat de Mircea Geoană, procurorii au stabilit că senatorul nici nu putea să îl includă în declaraţie, pentru că nu există, fiind încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu Cefin Real Estate Residence, cu promisiunea de vânzare în momentul în care construcţia va fi finalizată şi dreptul de intabulare înregistrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici