Fiul lui Radu Mazăre, detalii privind condiţiile avute de tatăl său în închisoarea din Madagascar: Nu am văzut aşa ceva decât în filme

Fiul lui Radu Mazăre, Răducu Mazăre, a criticat, miercuri seară, condiţiile din închisoarea din Madagascar în care a fost închis tatăl său, precizând că nu a mai văzut aşa ceva decât în filme.

9366 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Radu Mazăre, detalii privind condiţiile avute de tatăl său în închisoarea din Madagascar: Nu am văzut aşa ceva decât în filme

Răducu Mazăre, detalii privind condiţiile pe care le-a avut tatăl său în închisoarea din Madagasca: Nu am văzut aşa ceva decât în filme

"Nu e uşor să mergi să-ţi vezi copilul în situaţia respectivă, mai ales că îl cunosc foarte bine, ştiu foarte bine ce a făcut, că e nevinovat, că a fost condamnat aşa cum a fost condamnat. Mi-a fost foarte greu, dar nu am vrut să arăt niciun moment sentimentele pe care le am pentru că ştiu că l-aş fi făcut să sufere. Am două operaţii pe cord, am un stimulator la inimă, vă daţi seama cum este şi în ce stare mă simţeam, iar dorinţa lui cea mai mare este să nu sufăr, să nu păţesc ceva. Cred că ne-am menajat reciproc. El a zâmbit şi mi-a spus că trece cu bine, că suportă uşor şi să nu-mi fac probleme pentru el, iar eu l-am încurajat şi i-am spus că împreună, ceea ce este adevărat, el, cu mine şi cu fraţii săi, vom trece peste acest episod", a declarat Gabriela Victoria Mazăre, la Antena 3.

"A doua zi după ce am aflat că a fost, practic, sechestrat acolo, am plecat la el. La Paris am ajuns după 9 zile, după ce el a fost în sediul unei poliţii din Madagascar, din Capitală, şi ulterior într-o închisoare cu nişte condiţii foarte-foarte grele. Nu ştiam că ne nimerim în acelaşi avion. Am plecat din Madagascar cu primul avion pe care l-am găsit în ziua respectivă când am aflat că va fi trimis şi aşa era conexiunea de la Paris spre Bucureşti. Am vrut să-i dau o sticlă de apă, dar mi s-a spus că nu pot. După aia, stewardesele mi-au spus că au ale grijă de dânsul. Ulterior, după ce semnul de centuri a fost stins, m-am ridicat şi am încercat să stabilesc un contact vizual şi să-i fac un semn de încurajare", a declarat şi fiul lui Radu Mazăre, Răducu Mazăre.

Acesta a precizat că închisorile din Madagascar sunt recunoscute pentru condiţiile extrem de grele.

"În închisoare, străinii care nu sunt din Madagascar au parte de un privilegiu ceva mai mare în sensul în care au parte de vizite într-o altă încăpere. Altlfel, deţinuţii locali sunt vizitaţi chiar în camerele în care stau, în curtea în care stau. Legat de închisoare, nu am văzut niciodată aşa ceva, decât în filme. Aveau mai multe porţi prin care treceau - oamenii cereau bani ca să deschidă aceste porţi. Practic, deţinuţii de acolo, gardienii fiind mai puţini. Deţinuţii aveau propria lor organizare. El era singurul european dintre mii de oameni. În camera în care era erau 45 de pesoane. Trebuia să stea la rând când mergea la toaletă. Mâncarea şi-o achiziţionau din piaţa centrală, ca să o numesc aşa, care era un fel de bazar. Trebuia să-şi cumpere mâncarea. Cei care nu aveau bani trebuia se duceau într-un colţ unde li se dădea o farfurie cu orez", a completat fiul fostului edil.

Răducu Mazăre a precizat că nu ştie cine a făcut arestarea. "Nu li s-a dat nicio hârtie avocaţilor ca să vadă ce se întâmplă, pe care să o poate contesta ulterior. E greu de spus cine a făcut arestarea, pentru că cei care l-au ridicat nu s-au legitimat, nu s-au prezentat ca fiind Interpol sau altă instituţie. Am intat pe site-ul Interpol să vadă dacă apare tatăl meu pe acea listă roşie cum o numesc ei şi nu l-am găsit nicăieri acolo", a completat tânărul.

Miercuri dimineaţă, Radu Mazăre a fost vizitat de către mama şi fiul său. Fostul primar este actualmente încarcerat la Penitenciarul Rahova, în perioada de carantină de 21 de zile. După trecerea acestei perioade, autorităţile urmează să decide unde va executa Radu Mazăre perioada de 9 ani de închisoare, sentinţă definitivă la care a fost condamnat în dosarul terenurilor şi plajelor din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici