Video Flashmob în faţa Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti. Tinerii şi-au exprimat nemulţumirea că evenimentele sportive de pe bulevardul Kiseleff nu se mai ţin - FOTO/VIDEO

Aproximativ 50 de oameni au participat joi la un flashmob sportiv în faţa Primăriei Capitalei, exprimându-şi astfel nemulţumirea faţă de faptul că evenimentele sportive de pe bulevardul Kiseleff nu se mai ţin.

2591 afișări

Cei care s-au strâns în faţa Primăriei Capitalei şi-au exprimat nemulţumirea prin activităţi sportive: s-au jucat badminton, tenis sau au sărit coarda.

"Considerăm că legea a fost un pic forţată în momentul în care acolo a fost instituit un şantier, asta în condiţiile în care doamna Firea a spus în repetate rânduri că nu îşi doreşte niciun eveniment acolo, şantierul fiind singurul mod oficial în care putea închide evenimentul. Pe de altă parte suntem aici pentru a milita pentru ideea noastră mai veche de oraş pentru oameni. Vrem ca autorităţile publice să renunţe la ideea de fluidizare a traficului. (...) Ideea de închidere a unei artere e o practică destul de comună mai în toate capitalele europene. Este ideea de a transmite un mesaj atunci când opreşti un trafic aglomerat ca e ok sa renunţi la maşină şi să ieşi în spaţiul public pe jos sa faci mişcare", a declarat Irina Zamfirescu, unul dintre participanţii la flashmob.

"Am venit aici pentru că ne-a jignit o decizie a primăriei din două motive. Unul, că a fost luată intempestiv, fără o dezbatere publică, fără o consultare autentică. Al doilea motiv este că pune în continuare automobilul deasupra sănătăţii cetăţenilor. Noi nu vorbim aici despre sport , nu sportul este principalul subiect. E vorba despre accesul automobilelor în centrul Capitalei. Densitatea traficului din centrul Capitalei produce victime între bucureşteni. Mor oameni. (..) Subiectul este să descurajeze primăria traficul spre centru şi să ţină cont, atunci când ia decizii, de o obligaţie pe care o are o persoana care e aleasă de cetăţeni, nu vine ca o boieroaică să hotărască peste noapte şi să impuna bucureştenilor ce crede ea că e bine", spune un alt participant.

Oamenii au anunţat evenimentul pe pagina de Facebook ,,Bucureştiul nu stă pe tuşă!”, lansată după ce Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, a demarat lucrările la marcajele stradale, fiind suspendate activităţile sportive în zona Kiseleff.

Astfel, joi, de la ora 11.00, în faţa Primăriei Generale, tinerii s-au strâns să joace badminton, şotronul, să deseneze cu creta pe asfalt, să sară coarda sau să facă baloane.

Organizatorii anunţaseră că se vor ,,îngrămădi zece minute pe trotuarul de vis a vis de primărie, printre maşinile funcţionarilor parcate pe trotuar, după care vor pleca la treburile lor".

Aceştia consideră că ideea de relocare a evenimentului Via Sport în parc contravine chiar ideei evenimentului, cu motto-ul: STOP TRAFIC! START JOC!

În textul publicat pe pagina de Facebook ,,Bucureştiul nu stă pe tuşă!”, se arată că în ,,Legea adunărilor publice, opţiunea de a desfăşura un eveniment într-un loc sau altul este a organizatorului, negocierea locului de desfăşurare făcându-se strict în limitele legii şi cu argumente ce ţin de securitatea cetăţenilor, nicidecum de fluidizarea traficului. Închiderea unui eveniment public pentru a deschide un şantier în zonă, (n.r. aşa cum a motivat municipalitatea relocarea Via Sport) este, în opinia noastră, un pretext de a forţa textul Legii, Primarul General manifestându-şi în repetate rânduri dezacordul cu astfel de evenimente”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici