Florin Costiniu, condamnat pentru corupţie, este premiat de stat cu o pensie de 16.000 RON

Judecătorul Florin Costiniu, condamnat definitiv pentru corupţie, va fi remunerat lunar de statul român cu 16.000 lei. Costiniu a fost găsit vinovat de corupţie în dosarul fostului senator Cătălin Voicu şi a primit o condamnare definitivă de 4 ani de închisoare cu suspendare. Pe perioada condamnării, statul îi va alimenta conturile cu 760.000 lei.

335 afișări
Imaginea articolului Florin Costiniu, condamnat pentru corupţie, este premiat de stat cu o pensie de 16.000 RON

Florin Costiniu, condamnat pentru corupţie, este premiat de stat cu o pensie de 16.000 RON (Imagine: Shutterstock)

Legea spune că magistraţii corupţi se pot bucura nestingheriţi de pensiile speciale, chiar dacă au condamnări definitive. Între timp, Florin Costiniu îşi îngroaşă veniturile din avocatură, pledând chiar în dosare în care a dat decizii în calitate de judecător. Sunt şanse minime ca Florin Costiniu să fie eliminat din avocatură.

Florin Costiniu a fost judecător la Curtea Supremă, unde a deţinut funcţia de şef al Secţiei Civile. Prin decizia de luni a Curţii Supreme a fost găsit vinovat pentru complicitate la trafic de influenţă. Procurorii l-au acuzat pe Florin Costiniu că, împreună cu Cătălin Voicu, a fost de acord să traficheze influenţa pentru a interveni într-un litigiu între compania lui Costel Căşuneanu şi Compania Naţională de Autostrăzi. În schimbul acestei intervenţii, Voicu a primit de la Căşuneanu 200.000 euro. Miza procesului care era judecat la secţia condusă de Costiniu era de 30 milioane euro.

Completul de cinci judecători ai Curţii Supreme, condus de Livia Doina Stanciu, a dispus condamnarea lui Costiniu la 4 ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de 9 ani. În această perioadă, Costiniu nu trebuie să mai comită vreo infracţiune, pentru că, altfel, condamnarea cu suspendare se transformă în închisoare cu executare.

După declanşarea cercetărilor în dosarul său, Florin Costiniu s-a pensionat şi beneficiază de o pensie de magistrat în valoare de 16.000 lei. În plus, acum, Costiniu este şi avocat în Baroul Bucureşti. Pensia lui Costiniu va rămâne neatinsă de condamnarea dată de Curtea Supremă. Astfel, în cei 4 ani de condamnare cu suspendare, Florin Costiniu va fi plătit de statul român cu 760.000 lei adică 170.000 euro.

Citeşte mai multe despre Florin Costiniu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici