Fondul de Garantare a primit 2.400 de cereri pentru "Prima Casă"

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a primit până în prezent 2.400 de cereri de garantare a creditelor pentru achiziţia de locuinţe prin a doua variantă a programului "Prima Casă", în valoare de 88 milioane de euro, din care 2.000 au fost aprobate.

77 afișări
Imaginea articolului Fondul de Garantare a primit 2.400 de cereri pentru "Prima Casă"

Fondul de Garantare a primit 2.400 de cereri pentru "Prima Casă" (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Prima Casă pentru achiziţia de locuinţe deja construite merge bine. Celălalt pilon pentru construcţia de locuinţe nu a putut fi aplicat încă pentru că trebuie modificate normele de aplicare şi softul. Probabil că într-o săptămână sau zece zile va porni şi această componentă", a declarat, marţi, Aurel Şaramet, preşedintele FNGCIMM, la seminarul "MEDIAFAX talks about SMEs".

El a arătat că ritmul de soluţionare a cererilor este de 100-110 de dosare pe zi.

Bugetul alocat în acest an pentru susţinerea achiziţiei primei locuinţe este de 700 de milioane de euro, faţă de fondurile de un miliard de euro alocate în 2009, an în care a fost lansat acest program.

FNGCIMM a fost mandatat de stat pentru implementarea programului "Prima Casă".

În acest an, programul a fost modificat, astfel că Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM va garanta creditul pentru cumpărarea unei locuinţe prin "Prima Casă" în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja începute, şi 70.000 euro, pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii vor avea o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi.

Creditele prin "Prima Casă" au o rată a dobânzii EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici