Fuia: Nu va fi o criză a ouălor de Paşte, iar preţurile nu ar trebui să mai crească

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat miercuri, la Craiova, că preţurile ouălor nu ar trebui să mai crească, în perioada următoare, că producţia este suficientă şi deci nu va fi "o criză a ouălor de Paşte".

203 afișări
Imaginea articolului Fuia: Nu va fi o criză a ouălor de Paşte, iar preţurile nu ar trebui să mai crească

Fuia: Nu va fi o criză a ouălor de Paşte, iar preţurile nu ar trebui să mai crească (Imagine: Shutterstock)

El a adăugat că preţul de livrare al unui ou la fermă este de 0,45 de lei şi a amintit că a sesizat Consiliului Concurenţei o posibilă înţelegere între producători.

"Am sesizat Consiliul Concurenţei, pentru că au fost semnale că ar fi fost o înţelegere între producători. În privinţa preţurilor la ouă, vă spun că de la livrarea la fermă preţul este de 0,45 lei pentru un ou. Am fost şi eu la cumpărături şi am văzut că preţul este de 0,75 lei pentru un ou în magazine. Într-adevăr a fost o explozie a preţurilor, întrucât România nu a mai putut importa din Polonia şi a fost o iarnă severă care a îngreunat livrarea", a spus Fuia.

El a dat asigurări că în România nu va fi "o criză a ouălor de Paşte".

"Vreau să vă spun că preţurile la ouă nu ar mai trebui să crească, pentru că producţia este suficientă. Nu vom avea o criză a ouălor de Paşte", a mai spus Fuia.

Ministrul Agiculturii se află la Craiova pentru a participa la prima ediţie a Forumului Economic Regional "Oltenia", prilej cu care va avea mai multe întâlniri cu agricultorii din judeţul Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici