Funeriu atacă bacalaureatul profesional: „Un fel de BAC cu buletinul”

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, pentru gândul, că noul tip de bacalaureat propus de Ecaterina Andronescu va fi un fel de „BAC cu buletinul”.

567 afișări
Imaginea articolului Funeriu atacă bacalaureatul profesional: „Un fel de BAC cu buletinul”

Daniel Funeriu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Daniel Funeriu este de părere că bacalaureatul trebuie să fie trecut de elevii care învaţă.

„E o măsură total greşită, un fel de „BAC cu buletinul”.  Bacalaureatul trebuie să fie trecut de cei care învaţă. Actualul guvern vrea să dea bacalaureatul şi celor care nu îl merită. I-a intrebat cineva pe cei peste 100.000 de elevi care au luat BAC-ul dacă li se pare normal aşa ceva? Cred că este pentru a lua voturile celor picaţi la BAC. Oamenii aceştia chiar nu înţeleg nimic. Sper că plenul Senatului să nu voteze aşa ceva”, a declarat Daniel Funeriu, pentru gândul.

El a mai spus că prin aceasta măsură diploma de bacalaureat va fi aruncată în ridicol, după ce în ultimii doi ani a căpătat valoare.

„După ce trei ani am păstrat stabilitatea şi nu am schimbat de la an la an bacalaureatul, iar vine fiecare ministru cu experimente care dau instabilitate. Varianta corectă a bacalaureatului diferenţiat este prevăzută de legea educaţiei şi urma să intre în vigoare pentru elevii care încep clasa a IX-a”, a spus Funeriu.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici