Gabriela Firea anunţă că Podul peste Şoseaua Virtuţii e aproape gata, dar omite să spună ce se întâmplă cu drumul expres până la Autostrada 1, cea mai importantă parte a proiectului | VIDEO - Mediafax

Gabriela Firea anunţă că Podul peste Şoseaua Virtuţii e aproape gata, dar omite să spună ce se întâmplă cu drumul expres până la Autostrada 1, cea mai importantă parte a proiectului | VIDEO

Gabriela Firea a anunţat măsurile pe care le-a luat după doi ani pentru fluidizarea traficului, menţionând că proiectul „Penetraţie Ciurel” este aproape finalizat. Ediul a omis însă să spună în ce stadiu este cea mai importantă parte din acest proiect, adică drumul expres până la Autostrada 1.

20224 afişări

Imaginea articolului Gabriela Firea anunţă că Podul peste Şoseaua Virtuţii e aproape gata, dar omite să spună ce se întâmplă cu drumul expres până la Autostrada 1, cea mai importantă parte a proiectului | VIDEO

Firea anunţă că Podul peste Şoseaua Virtuţii e aproape gata, dar omite să spună ce se întâmplă cu cea mai importantă parte a proiectului - drumul expres până la Autostrada 1 | VIDEO

„Traficul reprezintă, în momentul de faţă, cea mai serioasă problemă a Bucureştiului. Timp de 25 de ani nu s-a făcut aproape nimic pentru a se contracara efectul creşterii exponenţiale a numărului de vehicule care circulă în Capitală. De aceea, în primii doi ani de mandat ne-am concentrat eforturile în această direcţie, proiectele legate de trafic fiind, alături de cele din sănătate, prioritare pentru Primăria Capitalei, fapt reflectat şi în modul de alcătuire a bugetului Municipalităţii. Reînnoim parcul RATB cu 400 de autobuze noi, ultramoderne, am finalizat obiective de infrastructură foarte importante, care stagnau de ani de zile”, a precizat, miercuri, Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Printre măsurile pe care Gabriela Firea a afirmat că le-a luat pentru fluidizarea traficului se numără şi construirea Podului hobanat peste Şoseaua Virtuţii din Capitală, despre care spune că este finalizat în proporţie de 85,5%.

Podul de la Ciurel face parte însă dintr-un proiect mult mai amplu, respectiv „Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti Piteşti”, compus din două părţi.

Prima este construirea podului peste Şoseaua Virtuţii şi peste Dâmboviţa, iar a doua parte ar trebui să fie un drum expres care să ajungă până la Autostrada Bucureşti – Piteşti, ca o alternativă importantă pentru Bulevardul Iuliu Maniu. Practic, construcţia singulară a podului, fără cea mai importantă parte a proiectului, adică drumul expres, nu ar ajuta la fluidizarea traficului. Podul, fără acel drum expres în continuitate, ar prelua toate maşinile de pe Splai şi le-ar bloca pe Şoseaua Virtuţii.

 

Citește mai departe:

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
FIREA ,
CAPITALĂ ,
TRAFIC

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.