Galaţiul construieşte cu bani europeni un parc de aventură într-o fostă uzină de apă. Cât costă proiectul

  • Primul parc de aventură din oraşul Galaţi va fi construit pe terenul unei foste uzine de apă.
  • Obiectivul va costa patru milioane de euro şi va fi realizat cu fonduri europene.
  • Autorităţile locale au semnat contractul privind realizarea locului de agrement.
4667 afișări
Imaginea articolului Galaţiul construieşte cu bani europeni un parc de aventură într-o fostă uzină de apă. Cât costă proiectul

Sursă foto: www.viata-libera.ro

Primul parc de aventură din oraşul Galaţi va fi construit pe terenul fostei uzine de apă care a fost închisă în 2011, după 139 de ani de activitate. De nouă ani, unitatea situată în apropierea falezei Dunării nu este folosită, aşa că specialiştii Primăriei Galaţi au decis să întocmească un proiect european de regenerare urbană. După aprobarea proiectului, municipalitatea a organizat licitaţie şi marţi reprezentanţi Primăriei au semnat contractul de proiectare şi execuţie ale lucrărilor.

Primul parc de aventură din oraşul Galaţi va fi realizat în 18 luni şi va avea dotări moderne. În interior, vor fi plase colorate pentru escaladare, o tiroliană, un tobogan, un amfiteatru şi numeroase sisteme de supraveghere şi de furnizare de internet.

„Este un teren nefolosit căruia i-am găsit o utilizare spectaculoasă. Va fi ceva unic în această zonă a ţării. Pe scurt, vă confirm că va avea un playground cu plase colorate, suspendate şi tensionate. De asemenea, în interior se vor instala o tiroliană şi un tobogan cu mai multe canale şi se va amenaja un  amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spaţii verzi, parcări, precum şi piste pentru biciclişti, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi wi-fi şi reţele pentru utilităţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit datelor furnizate de autorităţi, fosta Uzină de Apă a oraşului Galaţi are o suprafaţa totală este de peste 47.000 mp. Anul trecut, Consiliul Local a hotărât dezmembrarea acesteia în trei loturi. Terenul folosit pentru proiectul „Aventura Parc” are 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spaţiu verde. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici