Geoană despre răpire: Nu mă interesează, este un subiect apropiat de Traian Băsescu

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, în legătură cu afirmaţiile Elenei Udrea conform cărora jurnalista Marie Jeanne Ion ştia de răpirea din Irak, că acesta este un subiect apropiat preşedintelui Traian Băsescu şi că pe el nu îl interesează.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană despre răpire: Nu mă interesează, este un subiect apropiat de Traian Băsescu

Geoană despre răpire: Nu mă interesează, este un subiect apropiat de Traian Băsescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Este un subiect care nu mă interesează. Este un subiect care, în mod evident, este atât de apropiat de domnul Traian Băsescu şi de anturajul său încât, probabil, că încearcă să spună: «hoţul strigă hoţii»", a spus Geoană.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a sugerat, luni seară, într-o emisiune la OTV, că jurnalista Marie Jeanne Ion ştia că urma să fie răpită în Irak, iar povestea i-ar fi adus şi ei notorietate, adăugând că totul a fost pus la cale de Omar Hayssam pentru a intra în graţiile noii puteri.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a susţinut, marţi, că ea nu a spus la OTV că are informaţii potrivit cărora Marie Jeanne Ion ar fi ştiut de răpirea din Irak, ci că opinia sa este, din tot ce s-a discutat, că jurnalista ar fi ştiut.

Omar Hayssam a fost condamnat în lipsă, definitiv, în 2008, la 20 de ani de închisoare, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Hayssam este urmărit general naţional şi internaţional, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către Curtea de Apel Bucureşti.

Preşedintele Băsescu declara, în mai 2005, că modalitatea de salvare a celor trei ziarişti care au fost ostatici în Irak va fi un dosar strict secret care va fi făcut public probabil peste 50 de ani.

Fostul consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu a declarat, marţi, că instituţiile abilitate trebuie să se sesizeze şi să se pronunţe dacă Elena Udrea a făcut publice informaţii clasificate privind răpirea jurnaliştilor, precizând că el va da declaraţii în acest caz doar într-un cadru juridic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici