George Becali îşi menţine denunţul făcut împotriva lui Gabriel Popoviciu în anul 2006

Finanţatorul echipei Steaua le-a declarat judecătorilor că îşi menţine plângerea pe care a făcut-o în anul 2006 pe numele lui Gabriel Popoviciu, după ce, în luna februarie, a depus o mărturie care contrazicea cele spune iniţial.

2212 afișări
Imaginea articolului George Becali îşi menţine denunţul făcut împotriva lui Gabriel Popoviciu în anul 2006

Gigi Becali a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti unde este reaudiat în dosarul lui Gabriel Popoviciu (Imagine AFP / Mediafax Foto)

"Declaraţia scrisă şi semnată de mine la data de 14 iunie 2006 o menţin în totalitate, e scrisă de mine cu mâna mea. Nu mai ştiu nimic nou. Tot timpul în viaţa mea am făcut totul numai cu bună-credinţă, eu minciună nu am zis niciodată. Eu am spus opinia mea, oricine poate să îşi dea cu părerea, terenul există, nu a plecat de la locul lui, puteţi să puneţi experţi care să-l evalueze. Ultimele două declaraţii date în faţa Curţii de Apel Bucureşti, adică aia din puşcărie, când eram în puşcărie, din 27 octombrie 2015 (în plus, atunci era Băsescu preşedinte şi îmi era frică) şi cea din 15 februarie 2016 nu mai le menţin, pentru că nu citisem şi nici doamna procuror nu a fost profesionistă, nu mi-a citit-o şi nici dumneavoastră, domnule preşedinte, nu mi-aţi zis. Puteaţi să-mi ziceţi: "Bă Becali, ia uite ce ai scris tu aici!"", a declarat finanţatorul echipei Steaua în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.

Gigi Becali a spus, la intrarea la audieri, că declaraţia sa din dosarul omului de afaceri Gabriel Popoviciu nu influenţează judecata. "Eu nu sunt procuror ca să motivez sau să aduc probe. Denunţul meu nu are nicio importanţă pentru că infracţiunea lor este de abuz în serviciu, faptă care se demonstrează prin acte, prin încălcări de legi. (...) Eu am scăpat că am făcut declaraţie la procuror. Eu sunt la dispoziţia Justiţiei", a declarat Becali.

Judecătorii au decis reaudierea lui Gigi Becali, la cererea DNA, în dosarul în care Gabriel Popovicu este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în legătură cu retrocedarea unui teren din zona Băneasa, după ce finanţatorul echipei Steaua şi-a schimbat declaraţia în această cauză.

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis, în luna martie 2016, un dosar penal pe numele lui Gigi Becali în care acesta este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după ce la data de 15 februarie 2016 a dat o declaraţie de martor în faţa instanţei care contrazicea mărturia dată iniţial în anul 2006 şi în baza căreia a fost deschis dosarul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici