Giurgiu: PERCHEZIŢII la Primăria Izvoarele şi la locuinţa primarului, într-un dosar de corupţie. Edilul, reţinut

Primarul comunei Izvoarele - Giurgiu, Alin Stanciu, a fost reţinut, joi, după ce a fost audiat la DNA, în urma percheziţiei făcute la locuinţa acestuia, în dosarul în care este suspectat de trafic de influenţă, pentru că ar fi cerut 200.000 de euro ca să intervină la reprezenţi ANAF, în cazul unui control la Avicola Crevedia.

1961 afișări
Imaginea articolului Giurgiu: PERCHEZIŢII la Primăria Izvoarele şi la locuinţa primarului, într-un dosar de corupţie. Edilul, reţinut

Giurgiu: Percheziţii la Primăria Izvoarele şi la locuinţa primarului, într-un dosar de corupţie (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

UPDATE 15:57 - Primarul comunei Izvoarele a fost reţinut

Primarul comunei Izvoarele din Giurgiu, Alin Stanciu, urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut 200.000 de euro ca să intervină la reprezentanţi ANAF, în cazul unui control la Avicola Crevedia, a fost reţinut, joi, după ce a fost audiat la sediul central al DNA.

Edilul ar urma să fie prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Alin Stanciu a fost adus cu o maşină la Direcţia Naţională Anticorupţie, în jurul orei 12.00, după ce anchetatorii au percheziţionat locuinţa acestuia şi sediul Primăriei comunei Izvoarele.

Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat, într-un comunicat de presă, că procurorii au făcut trei percheziţii în judeţul Giurgiu, dintre care una la sediul unei instituţii publice.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2013 - 2014, a unor infracţiuni de corupţie, de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local", a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că percheziţii au fost făcute într-un dosar în care primarul Alin Stanciu (PNL), este urmărit penal pentru trafic de influenţă în favoarea societăţii Avicola Crevedia, faptă care ar fi fost săvârşită în vara anului 2013. În acelaşi dosar este urmărit penal şi Emile Kharrat, cenzorul societăţii Avicola Crevedia, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

Potrivit surselor citate, în perioada 2012-2013, ANAF a făcut un control la SC Avicola Crevedia SA, în urma căruia s-a stabilit că firma are obligaţii fiscale de aproape 100 de milioane de lei, reprezentând TVA suplimentară, dobânzi sau majorări de întârziere şi penalităţi.

În vara anului 2013, Rami Ghaziri şi Emile Kharrat, asociat şi, respectiv, cenzor la SC Avicola Crevedia SA, ar fi trimis o persoană la Giurgiu pentru a se întâlni cu un fost angajat al Gărzii Financiare Giurgiu, prieten al lui Kharrat. Acesta trebuia să o prezinte unei persoane "influente", care să intervină la reprezentanţi ANAF pentru a schimba rezultatele controlului.

Persoana trimisă de cei doi, ajutată de un om de afaceri, s-ar fi întâlnit la Giurgiu cu primarul comunei Izvoarele, Alin Stanciu, în locuinţa acestuia, edilul fiind cunoscut în zonă ca influent membru al PNL şi având "relaţii şi influenţă" pe lângă ministrul liberal al finanţelor publice din vremea respectivă, Daniel Chiţoiu.

La o a doua întâlnire, care a avut loc tot în locuinţa primarului, Alin Stanciu i-ar fi cerut persoanei trimise de reprezentanţii firmei Avicola Crevedia 200.000 de euro, din care 50.000 de euro trebuiau plătiţi în aceiaşi zi, pentru a rezolva problema. Primarul ar fi promis că va interveni la Direcţia Generală Mari Contribuabili din ANAF, pentru ca persoane cu putere de decizie din cadrul acesteia să dispună un nou control la Avicola Crevedia, ale cărui concluzii să fie favorabile firmei.

În aceeaşi zi, primarul Alin Stanciu ar fi primit, în prezenţa omului de afaceri intermediar, 50.000 de euro care ar fi fost trimişi de Rami Ghaziri şi Emile Kharrat, prin intermediul persoanei cu care acesta discutase anterior, şi care are calitatea de denunţătoare în cauză.

Alin Stanciu Bănică a fost şeful echipei de campanie al lui Daniel Chiţoiu, la alegerile parlamentare din decembrie 2012, unde acesta a fost ales deputat în Colegiul nr. 4 Giurgiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici