- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.03.2019, 15:05)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Goût de France: 26 de restaurante româneşti propun, joi, meniuri inspirate de gastronomia franceză
România este reprezentată de 26 de restaurante din întreaga ţară la cel mai mare dineu franţuzesc din lume, Goût de France/ Good France, o manifestare gastronomică ce are loc joi şi la care participă peste 5.000 de restaurante din 150 de ţări.
794 afișări
Goût de France: 26 de restaurante româneşti propun, joi, meniuri inspirate de gastronomia franceză
În 2019, manifestarea Goût de France/ Good France are un număr triplu de restaurante participante din România, faţă de cel de anul trecut.
Tema acestui an este Provence, iar participanţii au fost invitaţi să gândească meniuri care să includă subiectul propus de campania Goût de France pentru ziua de 21 martie.
"Este un an întreg plin de evenimente în cadrul relaţiei Franţa - România, mai ales gastronomic", a spus Raluca Hriţcu, co-CEO al ghidului gastronomic Gault&Millau România, luni, într-o conferinţă de presă dedicată evenimentului.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 15:46
• Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, în vizită la Bucureşti
-
astăzi, 15:52
• Piedone, răspuns pentru Ciolacu: Exclus să mă retrag din această cursă
-
astăzi, 15:35
-
astăzi, 14:59
-
astăzi, 11:55
-
astăzi, 07:17
• Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
-
astăzi, 10:35
• Britanicii cer ca ţinta NATO pentru cheltuieli să crească din cauza lumii mai periculoase
-
astăzi, 11:59
-
astăzi, 16:26
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 791. Senatul SUA aprobă ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev / ISW: Rusia ar putea trece la atacarea sistemelor de transport ale Ucrainei
-
astăzi, 11:52
• Epidemie de singurătate în rândul părinţilor. Doi din trei sunt izolaţi şi epuizaţi
-
astăzi, 08:00
• Eficienţa Energetică în viaţa oamenilor din perspectiva anilor 2050
-
astăzi, 10:34
• Chinezii de la CRRC au livrat primul tren electric României, direct în Portul Constanţa
-
-
astăzi, 07:57
-
astăzi, 07:12
• Jean-Michel Jarre, pasagerul primului zbor cu maşina zburătoare KleinVision
O parte dintre maeştrii bucătari participanţi au fost prezenţi la Ambasada Franţei "pentru o discuţie despre noile tendinţe din gastronomie, relaţia gastronomică Franţa-România, dar şi despre grija faţă de mediu şi faţă de patrimoniul cultural, ca temă recurentă în gastronomie", după cum au arătat gazdele.
Între cele 17 restaurante din Bucureşti participante se numără 18Lounge (chef George Catana), Bistro Matrioska (chef Ştefan Burlacu), Barbizon Steak House (chef Alexandru Grama), Frank Bistro & Dessert Bar (chef Adrian Dragoş), Gargantua d’oro (chef Lucian Horotan), L’atelier de Samuel le Torrielec (chef Samuel le Torrielec), La Samuelle (chef Sami Corodianu), Le Bistrot Français (chef Sorin Miftode), L’estaminet (chef Dana Biscoveanu), Library (chef Ionela Constantin), MÀ Bistro (chef Toni Godeanu), Naan Project (chef Marian Pierşinaru), Restaurant Ibis Palatul Parlamentului (chef Marian Manta), Savart (Manuela Paraschivescu), The Artist Restaurant (chef Paul Oppenkamp), Winestone (chef Mona Vasile), Winestone Victoriei 37 (Dumitru Bucşă).
Li se adaugă două restaurante din Cluj, Atelier de Cuisine (chef Vincent Lointier) şi Bujole (chef Norbert Szabou), două din Timişoara, Caruso (chef Mio Resande), Grill to chill (chef Daniel Grosu), unul din Oradea, MEATic (chef Adrian Hădean), unul din Sibiu, La table (chef Adrian Opriş), unul din Constanţa, Restaurant Ibis Constanţa (chef Ismail Chiptur), unul din Târgu-Mureş, Privo (chef Raul Kiss), şi unul din Valea Doftanei, Atra Doftana (chef Alexandru Dumitru).
Un număr impresionant de restaurante - cinci mii - din 150 de ţări de pe cele cinci continente participă anul acesta la Goût de France/ Good France, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică, ce va avea loc în toată lumea la aceeaşi dată.
Acesta este al cincilea an consecutiv când România participă la eveniment, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienţilor, pe 21 martie, meniuri care au vocaţia de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă şi de a pune în valoare stilul de viaţă francez, au arătat organizatorii.
Ediţia din acest an onorează tradiţia gastronomică din regiunea Provenţa, al cărei nume este sinonim cu produsele de calitate, vinurile bune şi irezistibilele savori mediteraneene, în contextul în care Goût de France/ Good France constituie şi un instrument diplomatic de excepţie pentru promovarea turismului în Franţa.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Creșterea PIB înseamnă creșterea bogăției tale. În România există oportunități. Fii vesel, pentru că economia crește și bazată pe nivelul tău de bună dispoziție și de gândire pozitivă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Arta cere sacrificii. Anne Hathaway recunoaște că a fost nevoită să sărute 10 bărbați la un casting pentru a testa chimia dintre parteneri
Elon Musk dă pe toată lumea afară: După ce a concediat 14.000 de angajaţi, celebrul miliardar a decis să renunţe la o divizie întreagă abia formată
De ce să te duci să lucrezi la H&M la Londra, pe 1.800 de lire sterline, când aceiaşi bani îi obţii la Bucureşti, într-o trattorie, şi ai costurile vieţii mult mai reduse, începând cu chiria?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
PROSPORT.RO
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe