Greblă: Fragmentele apărute în presă din dosarul Voicu, identice cu probele sosite la comisie

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că fragmentele apărute în presă din dosarul deschis de DNA împotriva senatorului PSD Cătălin Voicu sunt identice cu probele trimise Senatului.

44 afișări
Imaginea articolului Greblă: Fragmentele apărute în presă din dosarul Voicu, identice cu probele sosite la comisie

Greblă: Fragmentele apărute în presă din dosarul Voicu, identice cu probele sosite la comisie (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Greblă a spus că stenogramele unor discuţii avute de senatorul PSD Cătălin Voicu, înregistrate de procurori, apărute vineri în presă, au conţinutul identic cu cele prezentate, ca probe, Senatului.

El a precizat că în presă au apărut unele fragmente din dosarul DNA împotriva lui Voicu, în probele ajunse la Comisia juridică discuţiile respective fiind parte a unui întreg.

"Probabil fragmentele respective au fost fotocopiate înainte ca dosarele să fie trimise Senatului. Însă conţinutul este identic. În presă au apărut unele fragmente, la noi, la comisie, este un dosar întreg", a spus Greblă.

El a precizat că nu poate să îşi explice unde şi cum s-au făcut aceste fotocopii ale unor probe din dosar, subliniind că dosarul trimis de Ministerul Justiţiei a fost desigilat la Comisia juridică, abia joi dimineaţă, în prezenţa presei.

"Din moment ce sigiliul ministerului era prezent pe cutiile trimise Comisiei juridice, pot doar să spun că fotocopiile nu au putut fi făcute după ce dosarul a ajuns la Senat", a adăugat Greblă.

Preşedintele Comisiei juridice a menţionat că, potrivit procedurilor legale, o eventuală încuviinţare a plenului Senatului la solicitarea DNA de arestare a lui Cătălin Voicu nu echivalează cu reţinerea automată a acestuia.

Greblă a precizat că, dacă Senatul va încuviinţa solicitarea DNA, procurorii vor trebui, dacă doresc să îl reţină pe Voicu mai mult de 24 de ore, să se adreseze Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a obţine mandatul de arestare efectiv, judecătorii ICCJ decizând dacă Voicu poate fi cercetat în stare de arest sau în libertate.

El a mai menţionat că raportul pe care, cel mai probabil, Comisia juridică a Senatului îl va întocmi marţi, nu va urmări verificarea probelor DNA, ci doar dacă "măsura cerută de DNA este de natură să îl impiedice pe senatorul Voicu să îşi exercite mandatul de senator".

"Noi nu stabilim dacă Voicu este sau nu vinovat, urmărim să vedem dacă există sau nu un element politic în solicitarea DNA, dacă acest dosar este o făcătură sau nu, de natură să îl impiedice să îşi desfăşoare activitatea ca senator", a mai spus Greblă.

Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistraţi - Florin Costiniu, şi de oameni de afaceri - Costel Căşuneanu şi Marius Locic, apar în stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu, relatează Hotnews.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici