Guvernul amână pe termen nedefinit introducerea cărţii electronice de identitate - Mediafax

Guvernul amână pe termen nedefinit introducerea cărţii electronice de identitate

Guvernul a decis să amâne pe termen nedefinit introducerea cărţii electronice de identitate, document care trebuia să fie emis începând cu anul 2011, invocând lipsa condiţiilor tehnice şi financiare şi nevoia unei "proceduri simplificate" care să evite încălcarea altor termene de eliberare a actului.

43 afişări

Imaginea articolului Guvernul amână pe termen nedefinit introducerea cărţii electronice de identitate

Guvernul amână pe termen nedefinit introducerea cărţii electronice de identitate (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)

Termenul prevăzut iniţial pentru introducerea acestuidocument era de 1 ianuarie 2003, prelungit succesiv deExecutiv până la 1 ianuarie 2006, ulterior până la 1 ianuarie 2009şi, în final, până la 1 ianuarie 2011.

Extinderea termenului a fost explicată de fiecare dată prinfaptul că îndeplinirea acestui obiectiv este condiţionată demodernizarea Sistemului Naţional Informatic de Evidenţă aPopulaţiei şi că platforma-pilot de constituire a sistemuluiinformatic pentru emiterea cărţii electronice de identitate va firealizată începând cu 1 iulie 2010.

Prin ordonanţă de urgenţă aprobată la finalul acestui an,Guvernul a decis însă să abroge atât termenul de 1 ianuarie 2011prevăzut pentru introducerea cărţii electronice de identitate, câtşi data de 1 iulie 2010 stabilită pentru realizareaplatformei-pilot de constituire a sistemului informatic de emitere,hotărând că aceste două termene vor fi fixate la un momentdat, prin hotărâre de guvern.

În aceste condiţii, Guvernul a mai decis că asigurareainstituţiilor publice cu echipamente şi programe informaticespecifice va fi realizată în termen de 18 luni de la data puneriiîn circulaţie a cărţii electronice de identitate în municipiilereşedinţă de judeţ, în 3 ani de la această dată în celelaltemunicipii şi oraşe şi în 4 ani de la această dată în comune.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CARTE ELECTRONICĂ ,
TERMEN ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.