Video Guvernul declară proiectul Cartierului pentru Justiţie din Capitală obiectiv strategic

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că Guvernul va aproba programul de reconversie funcţională pentru Cartierul Justiţiei, proiect de investiţie cu potenţial strategic pentru dezvoltarea capitalei. Ministerul Justiţiei este mandatat să demareze lucrările la acest proiect.

607 afișări

"În şedinţa de astăzi adoptăm noi măsuri în vederea realizării Cartierului pentru Justiţie, un proiect aşteptat de mult timp şi care reprezintă una dintre măsurile asumate prin programul de guvernare 2018-2020. Printr-o hotărâre de guvern aprobăm programul de reconversie funcţională a acestui obiectiv de investiţie cu potenţial strategic pentru dezvoltarea capitalei", a declarat premierul Viorica Dăncilă, luni, la începerea şedinţei de Guvern.

Premierul a mai spus că mandatează Ministerul Justiţiei să iniţieze demersurile pentru demararea exproprierilor, proiectării şi execuţiei, necesare pentru acest proiect.

"Cartierul pentru Justiţie va asigura sediile instituţiilor aparţinând sistemului judiciar, iar schema funcţională a acestuia va avea în vederea regruparea spaţiilor destiante instanţelor de judecată şi parchetelor de pe lângă aceastea cu sediul în Bucureşti preum şi a altor instituţii din sistemul judiciar", a mai completat Dăncilă.

Executivul a adoptat pe 2 august 2018 un memorandum privind amplasarea Cartierului pentru Justiţie pe un teren de aproximativ cinci hectare în centrul Capitalei. În Cartierul pentru Justiţie urmează să fie reunite toate instituţiile juridice din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici