Guvernul Ponta reevaluează persoanele cu certificat de handicap

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat, într-un interviu pentru gândul, că ordonanţa prin care sunt suspendate ajutoarele sociale în cazul asistaţilor datornici la bugetul de stat urmează să fie modificată. Ordonanţa emisă de Guvernul Boc prevedea că persoanele care au datorii la stat nu mai primesc ajutoare sociale.

589 afișări
Imaginea articolului Guvernul Ponta reevaluează persoanele cu certificat de handicap

Guvernul Ponta reevaluează persoanele cu certificat de handicap

Ministrul Mariana Câmpeanu a declarat că asistaţii sociali urmează să primească o perioadă de graţie de şase luni în care pot să-şi plătească taxele către stat. Asistaţii sociali vor putea să plătească datoriile chiar din ajutoarele primite de la stat. De asemenea, Ministerul Muncii a creat şi o comisie care să reevalueze deciziile prin care au fost anulate sute de certificate de handicap, despre care fostul ministru Claudia Boghcevici a declarat că au fost obţinute fraudulos.

În decembrie 2011, Guvernul Boc a emis o ordonanţă care prevede că asistaţii sociali care nu îşi plătesc taxele nu mai primesc ajutoare sociale. Ordonanţa spunea că în primă fază ajutorul social este suspendat cinci luni de zile prin ordin al primarului. În acestă perioadă asistatul social are posibilitatea să-şi achite datoriile către stat, iar în momentul în care plăteşte se reia şi plata ajutorului social. Dacă după cele cinci luni asistatul social tot nu-şi achită dările, atunci pierde definitiv ajutorul social.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat pentru gândul  că doreşte să modifice ordonanţa menţionată mai sus prin acordarea unei perioade de graţie de şase luni pentru asistaţii sociali datori la stat. În acestă perioadă, ajutorul social nu este suspendat.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici