Guvernul prezintă un raport din 2010 la RADET. Ramba şi directorul indicaţi ca responsabili

Gradul de recuperare a creanţelor RADET prin executare silită a scăzut drastic în perioada 2007-2009, de la 34,5% la doar 4,9%, unele contracte au fost încheiate fără respectarea tuturor procedurilor aferente unei licitaţii, iar departamentul de audit nu îşi îndeplineşte compet atribuţiile.

543 afișări
Imaginea articolului Guvernul prezintă un raport din 2010 la RADET. Ramba şi directorul indicaţi ca responsabili

Guvernul prezintă un raport din 2010 la RADET. Ramba şi directorul indicaţi ca responsabili (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Creanţele devenite nerecuperabile au fost trecute în costuri, relevă un raport al Corpului de control al Guvernului, redactat în 2010 şi prezentat, miercuri, de Guvern, în care prima persoană indicată drept responsabilă pentru aceste deficienţe era fostul director general al RADET Virgil Ramba, alături de directorul de atunci al regiei, Mihai-Bogdan Becheanu.

În documentul redactat în 2010 se arată că RADET are fonduri financiare blocate, neutilizabile, în condiţiile în care sumele aferente creanţelor nu sunt recuperate, dar regia nu ar lua în calcul utilizarea fondurilor recuperate din executare silită şi nici optimizarea manierei în care se urmăreşte executarea silită, astfel incât aceasta sa fie/să devină mai eficientă şi să aibă rezultate notabile în timp real.

În urma neregulilor constatate s-a propus ca RADET să înfiinţeze o comisie care, printre altele, să analizeze modul în care se desfăşoară activitatea de recuperare a creanţelor prm executare silită şi cauzele care au condus la scăderea gradului de recuperare a creanţelor prin această metodă în perioada 2007-2009, activitatea compartimentului de audit şi a celui de achiziţii.

Conducerea RADET urma să-i informeze pe reprezentanţii Primăriei Capitalei asupra modului de regelementare în cel mai scurt timp posibil a situaţiei patrimoniului.

Poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au efectuat, vineri, percheziţii la RADET şi la alte adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu pentru a ridica documente în cazul prejudicierii regiei prin contracte de lucrări de infrastructură plătite dar nerealizate, nefiind începută urmărirea penală pe numele niciunei persoane, au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că fostul prim-ministru Emil Boc a verificat, în 2010, situaţia de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), prin intermediul Corpului de control, iar concluzia de atunci a fost că totul era perfect la această regie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici