FOTO Halele Obor au fost deschise, în mare parte, după ce deficienţele au fost remediate

În mare parte, Halele Obor au fost deschise, ca urmare a remedierii deficienţelor constatate de inspectorii din cadrul ANPC.

349 afișări
Imaginea articolului FOTO Halele Obor au fost deschise, în mare parte, după ce deficienţele au fost remediate

FOTO Halele Obor au fost deschise, în mare parte, după ce deficienţele au fost remediate

După verificarea făcută de inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti – Ilfov, la Halele Centrale Obor din Capitală, în urma căreia, activitatea halei a fost suspendată din cauza a multiple nereguli, vineri au avut loc acţiuni de recontrol la operatorii economici care îşi desfăşurau activitatea aici.

Aceste reverificări s-au desfăşurat ca urmare a solicitării trimise către CRPCR Bucureşti - Ilfov de compania care administrează halele.

„S-a constatat că, din totalul de 22 de puncte de lucru la care a fost verificată remedierea abaterilor descoperite cu 3 zile în urmă, doar la 19 s-a înregistrat realizarea efectivă a acestora, fiind dispusă reluarea activităţii, pentru magazinele acestor societăţi. În cazul operatorilor economici Flap Co Internaţional S.R.L. şi Apollo 13’ S.R.L., comisarii CRPRC Bucureşti-Ilfov au constatat că nu au fost remediate deficienţele, nu au fost schimbate vitrinele frigorifice învechite şi uzate şi, în cazul acestora, s-a menţinut măsura de oprire a activităţii, urmând ca deschiderea acestor magazine să se realizeze după aducerea întregului spaţiu la conformitate”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii ANPC.

M-am bucurat să văd că, în mare parte, Halele Centrale Obor au fost aduse la conformitate, aşa cum era normal să fie în fiecare zi. Noi vrem să fim partenerii operatorilor economici, dar acest lucru se poate întâmpla doar dacă respectă legea şi, implicit drepturile consumatorilor. Afacerile lor prosperă doar în cazul în care cumpărătorii sunt mulţumiţi”, a declarat Mihai Culeafă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, prezent la acţiunea de recontrol a Halelor Obor.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a propus marţi închiderea Halelor Obor din Bucureşti. În urma unui control, au fost găsite vitrine frigorifice cu rugină şi mucegai, dar şi alimente cu perioada de valabilitate expirată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici