Hotelierii din Marea Britanie vor să angajeze sute de tineri români. Ce posturi se caută şi care sunt condiţiile de angajare

Angajatori din Marea Britanie şi Insulele Canalului Mânecii vin în România la sfârşitul lunii martie pentru a angaja sute de tineri în baruri, restaurante şi hoteluri, pe o perioadă de 6-12 luni şi cu salarii de 1.000 -1.500 de euro pe lună.

1472 afișări
Imaginea articolului Hotelierii din Marea Britanie vor să angajeze sute de tineri români. Ce posturi se caută şi care sunt condiţiile de angajare

Hotelierii din Marea Britanie vor să angajeze sute de tineri români (Imagine: Shutterstock)

"Românii au câştigat aprecierea britanicilor deoarece se adaptează uşor la locul de muncă, sunt foarte motivaţi, responsabili, muncitori şi învaţă repede", potrivit unui comunicat Icepworld România, care va organiza interviurile.

Tinerii români vor fi selectaţi pentru locuri de muncă în hoteluri de 3 şi 4 stele, restaurante şi baruri în oraşe şi staţiuni turistice din Marea Britanie (Anglia, Scoţia, Irlanda de Nord) şi în Insulele Canalului Mânecii (Jersey, Gurnsey şi Sark).

Contractele de muncă sunt pentru o perioadă de 6-12 luni pentru posturi precum ospătar/ospătăriţă, barman/barmaniţă, recepţioneri, valeţi, cameriste, maseuri, ajutori bucătari şi bucătari. Există însă şi oferte pentru şef de sală, director de recepţie sau director de restaurant.

Candidatul ideal are între 18 şi 30 de ani, vorbeşte limba engleză avansat şi are o experienţă de minim şase luni in domeniul HORECA.

Cei care vor fi angajaţi vor câştiga între 1.000 şi 1.500 de euro, în funcţie de experienţa şi postul ocupat. Cazarea şi mesele în timpul orelor de muncă sunt asigurate de angajator.

Primele interviuri de selecţie se vor desfăşura la Bucureşti pe 31 martie.

În luna februarie, peste 40 de hoteluri din Grecia si Cipru au participat la târgul de joburi "Happy Summer Job Fair" organizat la Bucureşti, încând să angajeze peste 2.000 de români pentru perioada sezonului de vară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici