Ialomiţianu asigură că pentru cazinouri va fi perceput în continuare impozit pe câştig

Cazinourile vor fi obligate în continuare să achite impozitul pe câştig, urmând să fie introdusă şi o taxă de intrare în cazino, a declarat, miercuri, la Guvern, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

75 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu asigură că pentru cazinouri va fi perceput în continuare impozit pe câştig

Ialomiţianu asigură că pentru cazinouri va fi perceput în continuare impozit pe câştig (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Întrebat dacă se intenţionează ca, în 2011, câştigurile din cazinouri să fie scutite de la impozit, ministrul a răspuns negativ.

"Nu, rămâne impozitul pe câştig, avem în vedere introducerea unei taxe de intrare în cazino", a spus Ialomiţianu.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal, prezentat, marţi, de Ministerul Finanţelor, prevede că jucătorii şi vizitatorii cazinourilor vor plăti bilet de intrare de 20 de lei, cu o perioadă de valabilitate de 24 ore, în timp ce localurile cu jocuri tip slot-machine vor avea bilete de 5 lei pentru jucători.

Documentul mai prevede însă că, odată cu introducerea taxei de acces, câştigurile realizate ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice activităţii cazinourilor şi pentru jocurile de noroc de tip slot machine vor fi eliminate din sfera impozabilă.

Modificarea este explicată prin "dificultăţile de aplicare a reglementărilor referitoare la impozitarea câştigurile obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice activităţii cazinourilor şi pentru jocurile de noroc de tip slot machine noroc, care impun înlocuirea acestui sistem cu taxa de de acces".

În prezent, câştigurile obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc, inclusiv la cele de tip cazinou şi slot-machine, sunt supuse impunerii prin reţinere la sursă cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net realizat într-o zi de la acelaşi organizator sau plătitor într-o zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici